F1

Carlos Sainz megoldást akar a Toro Rosso teljesítményproblémáira

Carlos Sainz jr. felszólította a Toro Rosso mérnökeit, hogy találjanak végre megoldást a rajtnál fellépő teljesítményproblémákra.

2015.07.09 13:58ma.hu

A szabadedzéseken és az időmérőkön, amikor a kocsikban kevesebb az üzemanyag, sokkal másképp viselkednek, mint a rajtnál. „Az első „elindulás” még mindig nagyon gyatra” – mondta Sainz az Autosportnak.

Elég kár, mert amikor kevesebb üzemanyaggal és új gumikkal megyünk, akkor a kocsi normálisan reagál. Az osztrák és a spanyol tesztek során már megnéztük mi lehet az oka, de nem találunk rá megoldást. Tényleg nagy kár, mert az edzéseken és az időmérőkön viszont elég versenyképesek vagyunk” - fogalmazott.

A húszéves spanyol „érzelemnek” nevezi, ami közte és az autó között van. „Ez határozza meg, hogy mennyire érzem jól magam a kocsiban. Az időmérőkön úgy érzem, bármire képes vagyok az autóval, mert a hátsó része is teljesen jól viselkedik. Ilyemkor van bizalmam benne, és a versenyeknél sokkal kevésbé igaz ez. 100 kiló üzemanyaggal nem tudom, hogy túlkormányzott lesz-e a kanyarbemenetnél vagy a középső részen alulkormányzott.”

Silverstone

Sainz csapattársa a Toro Rossonál Max Verstappen is panaszkodott a kocsi viselkedésére Silvertoneban. A fiatal hollandnak már az időmérőn is problémái voltak a tapadással. A versenyen Verstappen a negyedik körben kipördült a pályáról: „Az autó hirtelen kitört” – magyarázta a kiesés után.

Sainz sem tudta befejezni a brit nagydíjat. A spanyol a futam felénél a kilencedik helyen állt, amikor autója megállt alatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.