Forma1

Ausztrál Nagydíj - Hamilton rajtol az élről

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzését, így ő rajtol majd az első helyről a vasárnapi futamon.

2015.03.14 08:33MTI
Fotó: Facebook/Lewis Hamilton

A 30 éves versenyzőnek ez pályafutása 39. pole pozíciója, Melbourne-ben pedig immár negyedszer indulhat az élről, ez korábban még senkinek nem sikerült.

Hamilton mellől csapattársa, a német Nico Rosberg rajtolhat majd, a harmadik rajtkockát pedig Felipe Massa, a Williams brazil pilótája szerezte meg.

Az már az időmérőt megelőző, harmadik szabadedzésen is látszott, hogy a Mercedes pilótái mögött a Williams és a Ferrari versenyzői küzdenek majd a 3-6. rajthelyért, Hamilton megnyerte azt a gyakorlást, mögötte sorrendben Sebastian Vettel (Ferrari), Rosberg, Valtteri Bottas (Williams), Massa és Kimi Räikkönen (Ferrari) végzett az első hat helyen.

A kvalifikáció előtt megoldódott Giedo van der Garde és a Sauber istálló vitája, igaz, csak erre a hétvégére. A holland versenyző azt állította, hogy tavalyi szerződése értelmében az idei évre járna neki az egyik pilótaülés, s bár a bíróságok igazat adtak neki, szombaton jelezte, nem áll rajthoz Ausztráliában. A 29 éves van der Garde és a Sauber közötti tárgyalások folytatódnak, de a hétvége hátralévő részében a brazil Felipe Nasr és a svéd Marcus Ericsson ül a svájci csapat autóiban.

Az időmérőn a nehéz pénzügyi helyzetben lévő Manor Marussia nem tudta pályára küldeni az autóit, így 9 istálló 18 pilótája küzdött meg a rajthelyekért.

Az 58 körös Ausztrál Nagydíj vasárnap - magyar idő szerint - 6 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend (az espnf1.com alapján):
1. sor: Lewis Hamilton (brit, Mercedes) Nico Rosberg (német, Mercedes)
2. sor: Felipe Massa (brazil, Williams) Sebastian Vettel (német, Ferrari)
3. sor: Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) Valtteri Bottas (finn, Williams)
4. sor: Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)
5. sor: Romain Grosjean (francia, Lotus) Pastor Maldonado (venezuelai, Lotus)
6. sor: Felipe Nasr (brazil, Sauber) Max Verstappen (holland, Toro Rosso)
7. sor: Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull) Nico Hülkenberg (német, Force India)
8. sor: Sergio Perez (mexikói, Force India) Marcus Ericsson (svéd, Sauber)
9. sor: Jenson Button (brit, McLaren) Kevin Magnussen (dán, McLaren)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.