Az állapota még mindig kritikus

Bianchi újra önállóan lélegzik, visszavitték Franciaországba

"Önállóan lélegzik, és az életjelei stabilak, az állapota azonban még mindig kritikusnak számít. A kezelése egy következő fázisba lépett, most az agyi funkciók javítása lesz a cél."

2014.11.19 18:13ma.hu
Fotó: Wikipédia

Az állapota másfél hónappal a Japán Nagydíjon elszenvedett balesete után továbbra is kritikus, de ahhoz már elég jó volt, hogy kedd este légi úton átszállíthatták egy nizzai kórházba.  Már nincs mesterséges kómában - adta hírül szerdán az Origo.

Jules Bianchit kedd éjjel Japánból hazájába, Franciaországba, konkrétan a nizzai Központi Egyetemi Kórházba szállították, jelentette be a családja egy közleményben.

Az október 5-i Japán Nagydíjon szerencsétlenül járt versenyző – aki a vizes pályáról nagy sebességgel kicsúszott, és egy munkagépnek ütközve súlyos fejsérülést szenvedett – már nincs mesterséges kómában, de továbbra is öntudatlan.

„Önállóan lélegzik, és az életjelei stabilak, az állapota azonban még mindig kritikusnak számít. A kezelése egy következő fázisba lépett, most az agyi funkciók javítása lesz a cél" – áll a közleményben.

„Jules neurológiai állapota stabil. Habár a helyzet súlyos maradt, és az is maradhat, az a döntés született, hogy megfelelő állapotban van, ezért át lehet szállítani a hazájába, Franciaországba."

„Megkönnyebbülten jelenthetjük be, hogy a múlt éjjel légi úton a Le Centre Hospitalier Universitaire de Nice (CHU) kórházba szállították Japánból, a jokkaicsi Mie Általános Egészégügyi Központból. Nemrég érkezett meg."

„Jules most a Raucoules és Ichai professzor által vezetett intenzív osztályon van, ahol az idegsebészeti osztály részéről Paquis professzor is a gondját fogja viselni."

A 25 éves Bianchi családja köszönetet mondott az őt Japánban ápoló orvosi stábnak a „kiemelkedő" ellátásért. „Hálásak vagyunk, hogy Jules kezelése az otthona közelében folytatódhat, ahol több családtagja és barátja veheti körül" – írták.

A balesete óta Bianchi csapata, a Marussia is a megszűnés határára került. Anyagi problémái miatt csődeljárás indult ellene, ezért az utóbbi két versenyre, az USÁ-ba és Brazíliába el sem utazott.

Az istálló mellé kirendelt csődbiztos azonban bízik benne, hogy sikerül új tulajdonost találnia, és szerdai hírek szerint a Marussia az abu-dzabi idényzárón várhatóan részt vesz majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.