Kétségbeejtő az állapota

Csodával határos, hogy Bianchi még életben van

A La Gazzetta dello Sport nyomtatott kiadásának adott interjút a kómában, életveszélyes agysérülésekkel fekvő Jules Bianchi édesapja. Philippe Bianchi azt mondja, a helyzet "kétségbeejtő, csodával határos", hogy fia még életben van.

2014.10.14 15:05ma.hu
Fotó: Wikipédia

„Amikor csörög a telefon, tudjuk, lehet, hogy a kórház az, Jules halálhírével. Az orvosok azt mondják, ilyen súlyos balesetet még senki nem élt túl, már ez is csoda.”

Az apa ennek ellenére is bizakodó: „Nem fogja feladni, ez biztos. Beszélek hozzá, tudom, hogy hall engem. Az edzője szerint ha van ember, aki megcsinálhatja, az Jules” - írta kedden az Index.

A 25 éves Marussia-pilóta már majdnem tíz napja van kómában a jokkaicsi Mei kórházban, szuzukai bukása után, amikor kicsúszott a pályáról, és egy nehézmunkagépnek ütközött a kocsijával. Könnyen lehet, hogy a becsapódás sebessége a 200 km/órát is elérte.

Agysérüléseit a rettentően hirtelen lassulás okozhatta, amit nem bír el az emberi szervezet. Orvosai eddig nem nyilatkoztak állapotáról, de az istálló és a család korábbi közlése szerint diffúz axonális sérülése van, vagyis az agya nagyon nagy területen károsodott.

Philippe Bianchinak reményt ad Michael Schumacher gyógyulása is, aki síbalesete után fél évig volt kómában, de – ha lassan is – már otthonában lábadozik. „Schumachernek hónapok kellettek, míg magához tért a kómából. Bárcsak Jules-lel is így lenne!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.