Forma-1

Megerősített biztonsági intézkedések az Orosz Nagydíjon

A vadonatúj pályán mindennek rendben kell mennie a szuzukai Bianchi-baleset után: a 25 éves francia Marussia-pilóta Japánban fekszik kómában, és nincs sok esélye a felépülésre.

2014.10.09 08:41ma.hu
Fotó: Wikipédia

Bukása után a vizsgálat még zajlik, eddig csak Alain Prost mondta ki, hogy emberi figyelmetlenség vezetett a szerencsétlenséghez, és nem Bianchi vezetői hibájára gondolt.

Az Index cikke szerint Richard Cregan, a szocsi pálya főnöke, aki korábban Abu-Dzabit is felépítette, és sikerre vitte, megpróbál biztosra menni: 15 ausztrál pályabírót hívott a hétvégére, akik segítenek a tapasztalatlan helyieknek.

"Mindig kételkednünk kell a biztonságban, kötelességünk, hogy így tegyünk. A biztonsági elvárásokat túl kell teljesítenünk, és új ötleteket kell keresnünk. A múlt hétvége beárnyékolja a mostanit, ennek így is kell lennie. Sosem szabad leállnunk az új biztonsági intézkedésekre való törekvéssel. Mindenből megpróbálunk tanulni. A motorsport veszélyes, tudjuk, és nem hiszem, hogy valaha is túl biztonságossá lehet tenni egy pályát" - nyilatkozta Cregan a Guardiannek.

Közben a Marussia vezetése kettészakadt, a csapatfőnök a jokkaicsi kórházban maradt Bianchival, az istálló igazgatója Szocsiba érkezett, ami a team hazai versenye, mert a többségi tulajdonos orosz.

Nincsenek jó anyagi helyzetben, ezért a GP3-as alakulatukat nem indítják el, viszont Bianchi helyett neveznek egy másik pilótát az állandó Max Chilton mellé. Vagyis a szerencsétlenül járt francia autója ott lesz a futamon vasárnap: egyelőre nem tudni, ki fogja vezetni, de az biztos, hogy a garázson kint lesz Bianchi teljes neve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.