Először rajtolhat innen

Belga Nagydíj - Rosberg nyerte az időmérőt

A világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte szombaton a Forma-1-es Belga Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az első rajtkockából.

2014.08.23 15:48MTI
Fotó: Facebook/Nico Rosberg

A 29 éves versenyző pályafutása során először rajtolhat a pole pozícióból Spa-Francorchamps-ban, F1-es karrierje történetében ez a 11., az idén pedig a hetedik időmérős elsősége.

Mögötte a papírformának megfelelően csapattársa, a brit Lewis Hamilton zárt a második helyen, míg a harmadik rajtkockát a címvédő, négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel (Red Bull) szerezte meg.

A Mercedes technikai fölényét jól mutatja, hogy Vettel köre több mint kettő másodperccel volt rosszabb Rosberg 2:05.591 perces leggyorsabb körénél.

Az időmérőn esőtől áztatott pályán kellett körözniük a pilótáknak, igaz, a kvalifikáció utolsó szakaszában már sütött a nap, ezért a körülmények valamelyest javultak. A vizes aszfaltcsík miatt többen is sokszor elmérték a féktávokat, vagy elhagyták a pályát, komolyabb baleset ugyanakkor nem történt.

Jules Bianchi, a Marussia istálló francia versenyzője - aki a csapat történetének első pontjait szerezte a monacói futamon - remek teljesítményt nyújtva bejutott az időmérő második szakaszába, ott azonban már nem tudott "beleszólni" a versenybe, így a 16. helyről rajtolhat.

A futam vasárnap 14 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend (az f1live.com alapján):
1. sor: Nico Rosberg (német, Mercedes) Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
2. sor: Sebastian Vettel (német, Red Bull) Fernando Alonso (spanyol, Ferrari)
3. sor: Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) Valtteri Bottas (finn, Williams)
4. sor: Kevin Magnussen (dán, McLaren) Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
5. sor: Felipe Massa (brazil, Williams) Jenson Button (brit, McLaren)
6. sor: Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso) Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso)
7. sor: Sergio Perez (mexikói, Force India) Adrian Sutil (német, Sauber)
8. sor: Romain Grosjean (francia, Lotus) Jules Bianchi (francia, Marussia)
9. sor: Pastor Maldonado (venezuelai, Lotus) Nico Hülkenberg (német, Force India)
10. sor: Max Chilton (brit, Marussia) Esteban Gutierrez (mexikói, Sauber)
11. sor: Andre Lotterer (német, Caterham) Marcus Ericsson (svéd, Caterham)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.