Meteorológiai szolgálat

Zápor és zivatar teheti izgalmassá a Magyar Nagydíjat

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet (a déli órákban) 29 fok körül alakul, de délután zápor, zivatar idején több fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

2014.07.25 08:07MTI
Forrás: youtube.com

Kezdetben sok napsütés és 30 Celsius-fok körüli meleg várható a hétvégén a mogyoródi Hungaroringen a 29. Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A vasárnapi futam idején viszont zápor, akár zivatar is lehet, és több fokkal visszaeshet a hőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken Mogyoród-Budapest térségében változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A szél többnyire mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul.

Szombaton időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, de sok napsütés várható. Kis valószínűséggel a délutáni órákban előfordulhat futó zápor, de tartós, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. A szél többnyire mérsékelt lesz. Napközben 30 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap délelőtt még változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Délután és este többször is kialakulhat zápor, zivatar. Heves zápor esetén rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. A szél többnyire mérsékelt lesz, de zivatar környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 45-60 kilométer/órát is. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet (a déli órákban) 29 fok körül alakul, de délután zápor, zivatar idején több fokkal is visszaeshet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

A Magyar Nagydíj programja pénteken 10 órakor az első szabadedzéssel kezdődik, majd 14 órakor a második, szombaton 11 órakor pedig a harmadik gyakorlást rendezik meg. Az időmérő edzés szombaton 14 órakor, a futam vasárnap ugyanebben az időpontban rajtol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.