Német nagydíj - F1

Rosberg nyerte az időmérőt

A világbajnoki pontversenyben élen álló és hazai közönség előtt szereplő Nico Rosberg, a Mercedes pilótája nyerte a Forma-1-es Német Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

2014.07.19 15:42MTI
Fotó: Facebook/Nico Rosberg

A 29 éves versenyzőnek ez pályafutása kilencedik, idén pedig az ötödik pole pozíciója. Ráadásul csapattársa és legnagyobb ellenfele, a brit Lewis Hamilton - balesete miatt - csak a 16. rajtkockából kezdheti majd meg a versenyt. Utóbbi incidens miatt néhány percre félbe is kellett szakítani az edzést.

Rosberg mögött Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája zárta a második helyen az időmérőt, a harmadik rajtkockát pedig utóbbi csapattársa, a brazil Felipe Massa szerezte meg.

A 67 körös Német Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.