Német Nagydíj

Korábbi pilóta lett a Caterham új csapatfőnöke

A Forma-1-es Caterham Christijan Albers korábbi pilótát nevezte ki csapatfőnöknek, miután az istállónak új tulajdonosai lettek svájci és közel-keleti befektetők révén.

2014.07.17 12:25MTI
Fotó: Wikipedia

Az egyesült királyságbeli központtal rendelkező csapat csütörtökön, a hétvégi Német Nagydíj helyszínén jelentette be a 35 éves Albers kinevezését, hozzátéve, hogy új vezérigazgatójuk, ügyvezetőjük, csapatmenedzserük és technikai igazgatójuk is lesz.

A posztokat sorrendben Manfredi Ravetto, Simon Shinkins, Miodrag Kotur és John Iley tölti be, ez pedig azt jelenti, hogy a Caterham vezetősége teljes mértékben kicserélődik.

A holland Albers 2005 és 2007 között 46 F1-es futamon indult a Spyker, a Midland és a Minardi színeiben, s pályafutása egyetlen pontszerző helyezését utóbbi istálló autójában ülve érte el a 2005-ös Amerikai Nagydíjon, amelyet a Michelin gumikkal versenyzők visszalépése miatt mindössze hat résztvevővel rendeztek meg.

A Caterham - amely a mostani tulajdonosváltásig Tony Fernandes malajziai üzletemberé volt - 2012 óta szerepel a Forma-1-ben, de világbajnoki pontot még egyszer sem sikerült szereznie. Az idén a japán Kobajasi Kamui és a svéd Marcus Ericsson vezeti a Renault-motoros autókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.