Mindent megtesznek a csapatért

Optimisták a Ferrari pilótái

Két sikerre éhes, egyben tapasztalt pilótapárossal vág neki a 2014-es esztendőnek a Ferrari. Az olaszok bemutatták új autójukat, az F14 T-t, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen pedig idei céljaikról nyilatkoztak.

2014.01.29 09:56ma.hu

Mindketten egyetértettek abban, hogy azt kell tenniük, ami a csapatnak a legfontosabb, viszont saját céljaikat is szem előtt kell tartaniuk, természetesen a tiszta küzdelem keretein belül.

„Követni fogjuk a csapat utasításait, bármi is legyen az” – mondta a kétszeres világbajnok spanyol. „A legjobbunkat fogjuk nyújtani annak érdekében, hogy mind a két címet, az egyénit és a konstruktőrit is megszerezzük, a Ferrari pedig olyan fényében tündököljön, mint a legszebb időszakaiban. Ezt úgy lehet elérni, hogy minden versenyen száz százalékot adunk bele, és a lehető legtöbb pontot próbáljuk hazahozni. Ehhez tökéletes harmóniában kell együtt dolgoznunk, követni a csapatutasításokat.”

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke korábban úgy nyilatkozott, rejt magában némi veszélyt, hogy két ilyen karakterű pilótájuk van, ugyanakkor biztos abban, hogy képesek lesznek alárendelni magukat a Forma-1-es istálló érdekeinek. Räikkönen az autó leleplezését követően elmondta, most remek a kapcsolat közte és Alonso között, de nem tudja, mi lesz később.
   
„Nem hiszem, hogy most bármit is tudnék mondani ezzel kapcsolatban” – magyarázta a finn, aki hátműtétje után ismét tökéletes állapotban van. „Minden szituáció különböző, de tudjuk, hogy mit kell tennünk. Már elmondtuk, hogy egymás ellen fogunk versenyezni, ahogy ezt tettük minden évben, hiszen nem számít, ki a csapattársad. Tiszteljük egymást, de mind a ketten a másik felé akarunk kerekedni. Tudjuk, hogy az istálló mit vár tőlünk, az idő múlásával azonban más helyzet is kialakulhat. Sok mindent hallok kívülről, hogy mennyi problémánk is van, viszont belülről minden rendben van, jó a hangulat. Meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok, de mind a két világbajnoki címet szeretnénk megszerezni.”

Az élő fogadás segítségével akár a futamok közben is megjátszhatja tétjeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.