Cáfolt a menedzser

Schumacher balesete: sajnos még nem lehet kizárni a halálos veszélyt

Az orvosok léptek, változtattak a kezelési módszereken, és a beteg jól reagált, ennek következménye az apró javulás, ami miatt a Bild állítja, az orvosok "optimisták, hogy megcsinálja". De továbbra sincs túl az életveszélyen.

2014.01.07 11:43ma.hu

Továbbra sincs túl Michael Schumacher az életveszélyen, igaz a német RTL és a Bild is ezt állította hétfő este. Kedd hajnalban viszont Sabine Kehm menedzser cáfolt, a halálos veszélyt még nem lehet kizárni.

A bulvárlap azóta kissé vissza is vett, az index.hu írása szerint inkább úgy vélekedik, a hét legeleje óta már "lehet remélni", hogy a bajnok túléli síbalesetét, ami miatt december 29-e óta kómában van.

Az orvosok vagy a menedzsment továbbra sem mondtak mást, vagyis a volt autóversenyző állapota hivatalosan még mindig kritikus, de stabil.

A Bild szerint Schumacher az elmúlt egy hétben kétszer majdnem meghalt. Egy hete hétfőn, mielőtt másodszor műtötték, majd pénteken mutatott "katasztrofális" képet az agyi CT. Akkor állítólag az orvosok léptek, változtattak a kezelési módszereken, és a beteg jól reagált, ennek következménye az apró javulás, ami miatt a Bild állítja, az orvosok "optimisták, hogy megcsinálja". Az természetesen továbbra is kérdéses, hogy milyen következményekkel élheti túl, lesz-e maradandó károsodás.

Nem lehet kizárni továbbá a komplikációkat sem, melyek visszavethetik a gyógyulásban. A következő napokban újabb tesztek következnek, meg akarják állapítani, hogyan kezd működni az agy, miután a duzzanatok visszahúzódnak.

Az előrelépés tehát apró, de ahogy a német újság fogalmaz, ez a legjobb hír Schumacherrel kapcsolatban 9 napja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.