Síbaleset

Michael Schumacher: vannak jó és rossz hírek

Újabb sajtótájékoztatót tartottak Michael Schumacher kezelőorvosai a grenoble-i klinikán, amelyen több száz újságíró vett részt, szerte Európából. A helyzet összességében továbbra sem javult.

2013.12.31 14:08ma.hu
Fotó: ledauphine.com

Az itt elhangzott információk közül a legfontosabb, hogy Michael Schumacheren újabb beavatkozást hajtottak végre, mely során sikeresen eltávolították a vérömlenyt az agy bal oldali részéből, csökkentve ezzel a koponyaűri nyomást. A neurológiai szakorvos szerint a beavatkozás kielégítő eredményeket hozott. Mindazonáltal nagyon kockázatos volt, a család beleegyezésével vágtak bele a 2 órás műtétbe.

A rossz hír, hogy ennek ellenére Michael Schumacher továbbra is élet-halál között van, állapotára vonatkozóan nem bocsátkoztak jóslásokba a professzorok. Nagy gondot okoz, hogy olyan fokú fejsérülést szenvedett a Forma-1-es pilóta, amely önmagában is maradandó károsodásokhoz vezet, azonban a vérömlenyek miatt a koponyán belül folyamatosan nő a nyomás, ami tovább rontja a helyzetet. A vérömlenyek nagy része pedig nehezen hozzáférhető, így az eltávolításuk is roppant veszélyes.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.