Egy szezont kapott

Perez a szezon végén távozik a McLarentől

Az idény végén elhagyja a McLaren Forma-1-es istállót a mexikói Sergio Perez, aki így mindössze egyetlen szezon után távozik a nagy hagyományokkal rendelkező csapattól, amelynek 1980 óta a mostani a leggyengébb éve.

2013.11.13 21:30MTI
Fotó: MTI

A hírt maga a 23 esztendős pilóta jelentette be szerdai közleményében, amelyben megköszönte a wokingi istállónak a lehetőséget, köszönetet mondott a gárda összes tagjának, s leszögezte, úgy tervezi a jövőjét az F1-ben, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobb csapathoz szerződjön, s futamgyőzelmekért harcolhasson.

Perez helye sokáig biztosnak tűnt a McLarennél, a múlt hónapban azonban megnyílt az út a feltörekvő dán tehetség, a World Series by Renault sorozat bajnoka, Kevin Magnussen előtt, aki vélhetően a mexikói helyére kerül majd.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke a leendő pilótapárossal kapcsolatban annyit mondott, egyelőre csak a most is náluk versenyző Jenson Buttonnal kötöttek szerződést 2014-re, de arról, hogy ki lesz a 2009-ben a Brawnnal világbajnoki címet nyert brit csapattársa, nem beszélt. Ebben az évben az eddigi 17 futamon sem Button, sem Perez nem tudott az ötödik helynél előrébb végezni, a McLaren pedig most 95 ponttal az ötödik helyen áll a konstruktőrök vb-pontversenyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.