Webber helye is megüresedik

Button nem akar távozni

Nincs jó szezonja a McLarennek, de Jenson Button, a wokingiak világbajnok pilótája nem gondolkodik a váltáson, még ha a sajtóban erről is lehet olvasni.

2013.07.12 12:55ma.hu

A rutinos versenyző idén még nem végzett dobogón, világbajnoki esélyei már elszálltak, és jelenleg arra is kevés esély van, hogy a McLaren képes lesz futamgyőzelemre esélyes autót adni Button számára 2013-ban. A brit mindezek ellenére hű marad jelenlegi kenyéradójához, és elmondása szerint csak akkor váltana, ha a csapat folyamatosan a középmezőnyben zárna.

„Ha ez egy olyan csapat lenne, amelyik állandóan a negyedik vagy ötödik helyen zár a konstruktőri ponversenyben, akkor igen, érdekelne más lehetőség” – mondta a 2009-es és világbajnoka. „Ebben az esetben én egy olyan csapatot keresnék, ahol egy versenyképes autót tudnának számomra biztosítani. De teljesen más a helyzet, mert ez az együttes nem szokott mindig a negyedik vagy ötödik helyen zárni, és biztos vagyok abban, hogy a következő években ismét világbajnoki címért fog küzdeni. Nem keresek másik csapatot, még ha egyesek ezt is állítják.”

Jövőre Mark Webber helye megüresedik a Red Bullnál, Felipe Massa ülése nem biztos a Ferrarinál, és könnyen elképzelhető, hogy Kimi Räikkönen a Lotustól távozik. Button, amennyiben vált, szakemberek szerint a Ferrarinál vagy a Red Bullnál folytathatja karrierjét.

Button 2000-ben csatlakozott a Forma-1 mezőnyéhez, karrierjét a Williams versenyzőjeként kezdte meg. Egy évvel később már a Benettont, majd újabb esztendő elteltével a Renault-t erősítette. A franciáknál is csak egy szezont húzott le, a BAR-nál – később Honda – viszont hat évet töltött el. 2009-ben a Brawn GP-vel világbajnoki címet szerzett, majd úgy igazolt a McLarenhez 2010-ben. 2011-ben négy éves szerződést kötött, melynek értelmében 2015-is biztos helye van a wokingiaknál.

Az élő fogadás segítségével akár a futam közben is megjátszhatja a két hét múlva megrendezésre kerülő Magyar Nagydíj kínálatait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.