Szemvizsgálat okostelefonnal

Smartvisionlabs.com

Miért mennénk szemészhez, ha ma már bárhol a világon megállapítható, hogy szenvedünk-e valamilyen szembetegségben?

"Tönkrement az életem" - naponta vagy 100 orgazmust él át

Az orgazmus alapvetően jó dolog. Ha egymás után nem csupán egyszer, hanem akár kétszer vagy háromszor is átéli egy férfi, az még jobb. De napi 100 után már kínzás.

Ikervizsgálatok ikreknek és más érdeklődőknek

Ikervizsgálatok várják az ikreket és az érdeklődőket pénteken a Semmelweis Egyetemen, ahol a Kutatók éjszakáján olyan kérdésekre is választ kaphatnak a látogatók, hogy például a szülőktől örököljük-e az érelmeszesedést, vagy hogy genetikailag meghatározott-e a kreativitás.

Tűcsere: a TASZ szerint nem egyeztettek a jelentés időzítéséről

Rubovszky György, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának vezetője kezdeményezte az alapvető jogok biztosának bizottsági meghallgatását.

hirdetés

Nincs pánik és nincs megbetegedés az ivóvíz miatt Tiszacsegén

A családi orvosoknál semmilyen megbetegedéssel nem jelentkezett senki, ezért a polgármestert meglepte az erről és a pánikról szóló televíziós híradás.

Nézze meg a száját, és megmondjuk, milyen vitaminhiánya van!

A legtöbb vitamin hiánya szájnyálkahártya tünetekkel jár. Ha a cikkben szereplő tüneteket tapasztalja, pótolnia kell az egyes vitaminokat. Megmondjuk, mire, mit szedjen!

Fáj a fogad, ha csak levegőt veszel? Ez a gond!

freedigitalphotos.net/cooldesign

Ha édes, sós, hideg, meleg étel fogyasztásakor vagy levegővételkor, fogmosáskor éles fájdalom nyilall fogunkba, a legfontosabb, hogy tartózkodjunk a savas ételek és italok fogyasztásától!

Az öko tisztítószer csak becsapás?

Egy öko tisztítószertől elvárás, hogy ne tartalmazzon irritatív anyagokat, viszonylag sok természetes összetevő legyen benne, mentes legyen bármilyen szintetikus színezéktől, illatanyagtól. Túl sok lenne a kívánalom?

Ismerje fel időben a terhességi cukorbetegséget!

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Az emelkedett vércukorszint jelei könnyen összetéveszthetők a terhességgel normál esetben is tapasztalható változásokkal: fokozott szomjúság- és éhségérzet, gyakoribb vizeletürítés lehetnek a tünetek.

Ami szebbé, tisztábbá, vagy illatosabbá tesz, az akár meg is ölhet

Nézzük, milyen csendes gyilkosok lapulnak az otthoni szekrényekben!

Már a terhesség alatt mérgezi a műanyag a magzatokat

freedigitalphotos.net/khunaspix

A mindennapi tárgyakban megtalálható ftalátok mérgező hatásának már az anyaméhben kitett gyermekek nagyobb eséllyel lesznek később asztmásak.

Könnyebben lesznek szívbetegek a reumások

Az ősszel felerősödő reumás panaszokat nem csak a fájdalom miatt nem szabad félvállról venni, de a kutatások szerint a fokozott szívbetegség kockázat miatt sem.

Az édesanyák hallása nem ismer faji korlátokat

freedigitalphotos.net/adamr

Valószínűleg minden anya egyetért abban, hogy a gyereksírás az a hang, ami mindig, minden körülmények között azonnali figyelmet követel. Mint kiderült, nincs kivétel.

Hogyan kell jól fogat mosni?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a napi kétszeri, megfelelő technikával végzett, alapos fogmosás megfelelő védelmet ad.

Így zavarja meg a memóriánkat a magas vérnyomás

Fotó: freedigitalphotos.net/Master isolated images

A feledékenység és a különböző memóriagondok egyre gyakoribbá válhatnak az idő folyamán, ám kezeletlen hipertóniát is jelezhet, hiszen a tartós magas vérnyomás jelentősen károsíthatja az erek falát, ami kihat a gondolkodásra is.

Nem gondoskodunk eléggé önmagunkról

A nyugat-európai országokhoz viszonyítva Magyarország az alulbiztosított országok körébe tartozik, így az öngondoskodás terén az év minden napján van még tennivalónk.

Ismét emelkedik a spóraszám

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

A hétvégén elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén a magas, a Tiszántúlon pedig a nagyon magas szintet is elérheti a parlagfű pollenkoncentrációja.

Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Napjaink népbetegségének számít a cukorbetegség, amely egyre többször jelentkezik már fiatal korban. A kezelés során nagy hangsúlyt kap az egészséges étrend - de mit takar ez pontosan?

Mazel Tov és Hütte, ahol nincsenek kivert kutyák

Fotó: FB/Kutyabarát.hu

Budapesten a Mazel Tov éttermet, vidéken az ürömi Hütte éttermet választották meg étterem kategóriában az év kutyabarát helyének az azonos címmel meghirdetett pályázat internetes szavazói.

Monitorról letéphetetlen gyerekek

Az internet népszerűsége ellenére az európai gyerekek még mindig átlag napi két órát ülnek a tévé előtt.

A cukor rossz, de az édesítő még rosszabb...

Freedigitalphotos pat138241

Óriási csalás áldozatai vagyunk? A mesterséges édesítők növelik a cukorbetegség és az elhízás kockázatát!

Vér nélkül született a "vámpíranya" kislánya

Rettegéssel telt az első két hét, az anya azt hitte, lánya az első napokat sem fogja túlélni. A baba nemcsak idő előtt érkezett, de addigra anyja szervezete az összes vért kiszívta belőle.

Csoko-csoko-csokoládés Édes Napok a budai Várban

Ebben az évben nem egy vendégország, hanem két, nemzetközi díjjal kitüntetett magyar csokoládékészítő mutatkozik be a pénteken kezdődő háromnapos ünnepen.

6 trükk, hogyan legyünk pozitív gondolkodásúak

"Semmi sem jó vagy rossz, a gondolkodásunk teszi azzá" - mondta egykoron William Shakespeare, és milyen jól mondta! Az optimizmus azonban nem mindenkinek megy elsőre, tanulni kell.

LMP: A közétkeztetés színvonala aggasztó

Fotó: FB/Menzakoszt

A párt szerint Magyarország az unió egyik legegészségtelenebb országa lett, az összes halálozás háromnegyed része táplálkozással és életmóddal összefüggő betegségből származik.

Az ebolajárvány most már globális fenyegetés

A nyugat-afrikai ebola vírus okozta járványra nem fordított jelentőségének megfelelő figyelmet a nemzetközi közösség, mostanra pedig már a világszerte fenyegetést jelent a biztonságra.

Országszerte jelentősen visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja

Forrás: MTI

A csapadékos időjárásnak köszönhetően országszerte jelentősen visszaesett a parlagfű pollenkoncentrációja, ezért az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérsékelte a korábban kiadott riasztási fokozatokat.

Veszélyes gyerekjátékoktól óvnak a fogyasztóvédők

A hatóság ellenőrzésének keretében a Mechanikai és Villamos Laboratórium 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgált, melyek közül 9 bizonyult veszélyesnek.

Átfogó tanulmány készült a cukorbetegek ellátásáról

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az Európai Unió 28 tagállama, valamint Norvégia és Svájc részvételével készült nagyszabású tanulmány szerint Európában 2013-ban 56,3 millió cukorbeteg volt, akiknek kezelése 100-150 millió euróba került.

Megvan a Föld megmentésének ára!

El tud képzelni egymilliárd dollárt? És 90 ezer milliárdot?

Bőrbetegsége miatt terrorizálták az iskolában

Fotó: YouTube

Lisa Johnson amióta csak az eszét tudja, mindig is gúnyolódások célpontja volt, és a 24 éves nőt ma is gyakran megbámulják az utcán. Egy ritka bőrbetegségben, vitiligóban szenved.

Obama globális fellépést sürget az Ebola-járvány ellen

3000 katonát vezényel Nyugat-Afrikába, elsősorban Libériába, akik ott 17 százágyas egészségügyi létesítményt építenek és több ezer járványügyi segélymunkást képeznek ki.

A pozitív emberek tényleg egészségesebbek?

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Az optimista gondolkozású emberek általában egészségesebbnek is érzik magukat a borúlátó társaiknál, de eddig sokan úgy vélték, ez csak egyszerű feltevés, ami mögött nincs tudományos vizsgálat.

Most vegyen szellemfalut - eladó egy a görög tengerparton

Árverésre bocsát a török kormány egy üresen álló, hajdan görög lakosságú falut a Földközi-tenger partvidékén, Ródosz szigetének közelében.

Európai Mobilitási Hét: előtérben a környezetbarát közlekedés

Fotó: freedigitalphotos.net/ponsulak

Akik a környezetbarát közlekedési módokat választják, sokat tesznek egy jobban működő, fenntartható, egészséges városi környezetért, gyermekeik és önmaguk jövőjéért.

Nem ebolás a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi

Maláriás az a 20 éves nigériai férfi, akit magas lázzal vittek be hétfőn a mentők a debreceni Kenézy kórházba.

Kétszer annyi antibiotikummal etetik a gyerekeinket, mint kéne

freedigitalphotos.net/adamr

Az a jó gyerekorvos, aki mindig talál természetes megoldást egy-egy tünetre, és nem antibiotikumot ír fel anélkül, hogy biztosan tudná, baktérium a kór okozója, nem pedig vírus.

A nyugtatók meghülyítenek?

Nézze meg készítményének hatóanyagát, amennyiben lorazepám, diazepám vagy alprazolám, akkor ön is érintett.

Rákbetegeknek: ne guglizz, inkább csetelj! Online konzultációs lehetőség

Fotó: Facebook/RÁK S.O.S

RÁK S.O.S néven a a rákbetegek számára ingyenes, interaktív, a probléma (diagnózis, szövettan, zárójelentés) keletkezésével egyidejűleg orvosilag lereagálható, konzultációs lehetőséget biztosítanak az online kapcsolatot kedvelő, illetve a betegség miatt a lakásába kényszerült betegnek.

A jobb közérzetért biciklizzünk vagy sétáljunk

Javul a közérzete annak, aki kocsi helyett gyalog vagy biciklivel jár munkába. Könnyebben koncentrálnak, kevesebb stresszről számolnak be, mint azok, akik autót vezetve ingáznak.

5 étel, amit biztosan nem esznek a dietetikusok

Fotó: freedigitalphotos.net/joephotostudio

Akármerre nézünk, mindenhonnan zúdul ránk a sok-sok információ, mit együnk, mit ne együnk, egyáltalán mitől leszünk vagy maradunk egészségesek. De tényleg: mitől is?

Infravörös látás A-vitamintól

Ember szabad szemmel még nem látta azt, amit azok a kutatók, akik lecserélték az A-vitamint A2-re.

Maláriára utalnak a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi tünetei

Forrás: Wikipédia

Egy nigériai férfi lett rosszul hétfőn Debrecenben. Tünetei maláriára, és nem Ebola-vírusra utalnak, a férfi nem járt Nigériában, a járvány által érintett helyen.

Miért hordanak jobbra a gyereknevek?

Van egy igen furcsa közös jellemzője napjaink legkedveltebb gyerekneveinek, amiről még ön sem hallott!

A fiatalok és a botox

freedigitalphotos.net/Praisaeng

A "megfagyott vonások" megakadályozhatják, hogy a tizenévesek megtanulják az érzelmek tökéletes kifejezését - írták a kutatók.

Rozmaringos szilvatorta nyerte a cukormentes nyalánkságok versenyét

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt.

Öt percre rövidülhet a limfómás betegek kórházi ellátása

freedigitalphotos.net/arztsamui

Magyarországon mintegy ezer új limfómás megbetegedést fedeznek fel évente. A nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés két fajtája a Hodgkin és a non-Hodgkin kór, utóbbi az ötödik leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat hazánkban.

Magas a vérnyomása és még idős is? Akkor van egy jó hírünk!

A közhiedelemmel ellentétben a fiatalabbakat is sújthatja a probléma, ám tanulmányok szerint a gyógyszeres kezelésre jobban reagálnak az idősebb korosztály tagjai.

Európai lakossági egészségfelmérés kezdődik - kérdez a KSH

A reprezentatív felmérés az ország 532 településén, csaknem tízezer ember személyes megkérdezésével készül.

Jól vizsgázott az új véralvadásgátló

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Jól teljesítettek az első teszteken, ezért a szakemberek szerint van ok a bizakodásra egy újfajta, szájon át szedhető véralvadásgátló szerrel kapcsolatban, melyek a trombózisos betegek előtt is új utakat nyithatnak meg.

Nemzeti ételt választanak maguknak a dánok

Az egész országra kiterjedő szavazás keretében választanak maguknak hivatalos nemzeti ételt a dánok.

Nehéz ügy: hogy egyen a gyerek az iskolában, ha ételallergiás?

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Sok szülő életét nehezíti meg, hogy gyermeke táplálékallergiája, intoleranciája, cukorbetegsége vagy lisztérzékenysége miatt a közelben lévő óvoda, iskola nem vállalja az étkeztetést.

Rezisztens hipertónia - van belőle kiút?

Bár a magasvérnyomás általában nem gyógyítható, mégis többnyire jól kezelhető betegség. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor a normál értékek gyógyszeres beállítása nehézségekbe ütközik.

A stressz is árt a bőrnek: súlyosbodhatnak a tünetek

Fotó: PCDS

Amerikai kutatók egereknél bizonyították, hogy az akut stressz javít, a krónikus stressz ront a bőrbetegségek állapotán, de az emberekre is igaz ez: ha nagy a nyomás, súlyosbodhatnak a tünetek.

Háttérbe szorul a tévézés - de nem a film/sorozatnézés!

A régi formátumok és üzleti modellek elavulnak, helyet adva az igény szerinti szórakoztatásnak. Kattintgat vagy kapcsolgat?

Nyolc végtaggal született: ikertestvére is belőle nőtt ki

Fotó: Dr. Nasser Kakembo

Félbemaradt az osztódás a terhesség legelső szakaszában, olyan korán, hogy a két magzat még csak nem is sziámi ikerként kapcsolódott egymáshoz, hanem az egyik a másikon élősködött.

Megterem a marsi talajban a földi növényzet!

Nemcsak megterem, de még jobban is érzi magát a földi növényzet a Marson, mint az átlagos földi talajban. Az a 14 különböző faj mindenképp, amivel kísérleteznek.

Rákmentes őssejt-kezelés, most először!

Wikipedia human eye

Komoly hátránya az őssejt-kezeléseknek, hogy azzal fenyegetnek: a beültetett sejtek rákos képződményeket hoznak létre az emberi szervezetben. De végre magunk mögött tudhatjuk ezt a kockázatot.

Új minőségében látogatott Budapestre az amerikai teniszlegenda

Az egykori versenyző kifejezte reményét, hogy az együttműködés keretében sikerül tenni a globális problémának számító elhízás ellen, ami elengedhetetlen a következő generáció számára.

Mozartot hegedült, miközben az agyában turkáltak a sebészek

Fotó: YouTube

Különleges, bár kockázatos műtétet hajtottak végre izraeli agysebészek: egy hegedűművészt 20 éve tartó kézremegése miatt operáltak meg, miközben ő Mozartot játszott.

Fáj a háta? Akkor ne kiskifli-nagykifli pózban szexeljen!

Régóta tartja magát az a hiedelem, miszerint ha egy férfi hátfájással küzd, akkor a legjobb, ha oldalra fordulva, az úgynevezett "kiskifli-nagykifili, vagy "kanál" pozícióban szexel. Most megdőlt az elmélet.

A halak közül a pontyot szeretjük a legjobban

Fotó: Redlemon

Felmérés készült a halfogyasztási szokásainkról, amelynek végeredményéből számos érdekes adat derült ki, többek közt az, hogy a legjobban a pontyot ismerjük és szeretjük, és hipermarketben vesszük meg.

Szürkemarhák lepik el a Vajdahunyadvárat

A háromnapos programsorozat és vásár kiállítói kizárólag magyar alapanyagból dolgoznak, saját termékeiket mutatják be.

Ezekre figyeljen, ha szivacshengerrel edz!

Bár nálunk mégcsak mostanában kezd divatba jönni, külföldön egyre nagyobb népszerűségnek örvend az úgynevezett szivacshenger vagy jóga-roller. De hogyan is használjuk ezt a sportszert?

Ebola: "kivételesen súlyos" lett a járvány

A Pasteur Intézet teljes nemzetközi hálózatát mozgósítja a vírus leküzdésére.

Depresszió ellenes telefonos alkalmazást fejleszt egy kínai kórház

freedigitalphotos.net/stockimages

Az okostelefonokra írt új depresszióellenes programon belül lehetőség lesz a betegek részletes fizikai állapotának követésére és dokumentálására, és például a pulzus is mérhető lesz általa.

Elnyúlik a parlagfű pollenszórásának tetőzése

Az ország keleti részén - ahol a múlt héten kevesebb csapadék hullott és melegebb volt az idő - jelentősen emelkedett a pollenkoncentráció, Nyíregyháza környékén extrém magas értéket mértek

További 70 millió embert veszélyeztethet az Ebola

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint Nyugat- és Közép-Afrika 15 államában ütheti fel a fejét az Ebola-vírus, további 70 millió embert veszélyeztet a fertőzés.

Hamarosan itt az első Piacok napja

Piacok napja néven szervez hagyományteremtő szándékkal programot szeptember 13-án a budapesti Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. Az eseménnyel a városlakók vásárlási szokásait kívánják megváltoztatni.

Miért kell kimosni az edzőruhát minél előbb?

Fotó: freedigitalphotos.net/patpitchaya

Áldassék a neve annak, aki kitalálta az izzadtságelvezető sportruházatot, amiben még az edzés végén is száraznak érezzük magunkat - de szagolta már egyszer is a két napra ott felejtett pólóját?

Három jó ok, hogy leülj, becsukd a szemed és meditálj

A meditálás jó dolog, számtalan haszna van, ráadásul nem igényel sok erőfeszítést. Mármint nem igényelne, ha nem lenne annyi egyéb dolgunk a mozdulatlan üldögélés helyett. Hogy is van ez?

Halálunk után is értünk dolgoznak baktériumaink

Wikipedia Human gastrointestinal tract

Újabb eszközt kaptak a bűnügyi szakértők a kezükbe, köszönhetően az emberi bélrendszernek és a benne levő baktériumoknak.

Idén 15 fára lehet szavazni Az év fája versenyen

A megmérettetésre májusban bárki benevezhette kedvenc fáját annak története kíséretében a szervező Ökotárs Alapítvány felhívására.

Idén nőknek tartanak szűrést a Semmelweis Egyetem érsebészeti klinikáján

freedigitalphotos.net/dream designs

Az idei Kutatók éjszakáján a Semmelweis Egyetemen (SE) a nőknél bekövetkező infarktus, annak tünetei és a megelőzése lesz a középpontban.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.