Ellenszenvesnek találják a korábban túlsúlyost

Hiába fogysz, a szemükben kövér maradsz?

Jobb, ha a hölgyek kétszer is meggondolják, eldicsekedjenek-e a súlyveszteségükkel. Egy brit kutatás szerint nőtársaik ellenségesen viszonyulnak hozzájuk ilyen hír hallatán.

2011.06.07 08:50medipress.hu

A szakemberek szerint a nők nagy része lenézi azt, akinek sikerült megbirkóznia a kilókkal. Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy új vetélytársat vélnek felfedezni benne.

A férfiak ezzel szemben kedvelik a sikeres fogyókúrán átesett hölgyeket, mivel remélik, hogy az illető hajlandó lesz randevúzni velük. A Liverpooli Egyetem kutatásába 200 embert vontak be, akiknek egy June nevű vékony hölgy fotóját és képzeletbeli életrajzát mutatták meg.

A kísérleti alanyok egy rész úgy tudta, June mindig is jó alakú volt, másoknak viszont azt mondták, nemrég adta le a nagy súlyfeleslegét.

Az életrajz elolvasása és a kép megtekintése után arra kérték őket, mondják el, mit gondolnak a nőről. Azok, akik úgy tudták, régebben kövér volt, nagyobb eséllyel találták June-t fegyelmezetlennek, barátságtalannak és ápolatlannak – mondták el az Isztambulban tartott Európai Elhízásellenes Konferencián.

Úgy tűnik, a nők között komoly harc dúl a súly és a vonzó külső tekintetében, és keresik a lehetőséget, amely alapján ellenszenvesnek érezhetik a másikat.

A korábban kövér, de most vékony hölgy fenyegetést jelent, és a múltja elég indok ahhoz, hogy le lehessen nézni. Jason Halford, az egyetem pszichológusa szerint ez a jelenség a nők között jellemző.

„A nagy kérdés az, hogy őszinték legyünk-e ezzel kapcsolatban, érdemes-e megemlítenünk például egy állásinterjún, ahol egy másik hölgy feladata véleményt alkotni rólunk.”

A férfiak ezzel szemben pozitívan reagálnak egy ilyen hírre. „Megmutatja nekik, hogy az illető nő sem tökéletes, ezáltal barátságosabbnak tartják az átlagnál.” – véli a kutató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.