Van segítség, mielőtt sutba dobnánk az ágytornát

"Túl kövér és fáradt vagyok a szexhez!"

Biztosan sokan éreztek már így. Az önbizalom elvesztése és a mindennapos fáradtság megnehezíti az intim együttléteket, és a helyzet csak romlik, ha nem teszünk ellene valamit.

2011.05.26 10:50ma.hu

Bizony vannak helyzetek, amikor nem érezzük magunkat a legjobb formában ahhoz, hogy hihetetlen önbizalommal vessük magunkat a párunkra este.

A szex a kiegyensúlyozott párkapcsolat része, de mi van, ha egyszercsak nem érezzük már magunkat annyira vonzónak, vagy estéről-estére azt vesszük észre, hogy legfeljebb az ágyba bevánszorogni van erőnk?

Sajnos, nem sok jót ígér, ha napról-napra fogy az önbizalmunk: egyre csúnyábbnak érezzük magunkat, a tükörbe nézve azon merengnünk, mikor szedtünk fel ennyi túlsúlyt. És persze jön a fő kérdés: tetszünk-e még egyáltalán a pasinknak?

Sok lány fél tőle, hogy a pluszkilók elrettentik a párjukat, és már nem fog úgy közeledni hozzájuk, mint korábban. Szakértők szerint egy kevés túlsúly nem lehet válóok egy jól működő kapcsolatban. Sőt, van, hogy a férfi még szexisebbnek is talál egy nőt, ha "van rajta mit fogni".

Az már nagyobb gond, ha mi magunk érezzük kellemetlenül magunkat a bőrünkben, mert az a szexuális életre is kihat. Nem biztos, hogy ugyanúgy tudunk viselkedni, mint korábban, esetleg szégyelljük magunkat.

Találjuk ki, mi adná vissza az önbecsülésünket: ha a fogyás, akkor próbáljuk meg leadni a kilókat. Már egy kis előrelépés is visszaadhatja az önbizalmunkat!

Fókuszáljunk azokra a testrészeinkre, amelyekre büszkék vagyunk! Mutassuk meg egy ujjatlan pólóban kidolgozott vállunkat vagy szoknyában a csinos lábunkat! Külön előny, hogy nemcsak újra soványabbak leszünk, de fittebbek is, ami ismét csak nem hátrány az ágyban...

Ha azonban még nem vagyunk a legelégedettebbek alakunkkal, használjunk gyertyákat, félhomályt a hálószobában, ami a hangulatot is meghittebbé teszi.

'Nincs erőm a szexhez!"


Mindennapos probléma, hogy amikor este fáradtan, munka után hazaérünk, nem a szex az első gondolatunk. Az ember annak is örül, ha ételhez jut és kicsit leül, kikapcsol, elbeszélget a kedvesével, a családtagokkal.

Nem könnyű ilyenkor hangulatba hoznunk magunkat a szexhez. Ám szakértők szerint ha mindig arra várnánk, hogy hangulatba kerüljünk, sosem jutnánk el az ágyig...

Az is tény azonban, hogy a legtöbb nőnek szüksége van rá, hogy érzelmileg és fizikailag is jól érezze magát. Mi segíthet? Például, ha a nap folyamán tudatosan készülünk az estére.

Idézzük fel napközben a legizgalmasabb szexuális élményeinket, amelyek valóban izgalomba hozhatnak. Segíthet a relaxáció is, ezáltal és igyekszünk estére már hátunk mögött hagyni a munkát, a stresszt.

Ha hazaértünk, nyissunk ki egy üveg bort, vagy csináljunk bármit, ami segít minket "átkapcsolni" a relaxálásra. Nem rossz ötlet beleolvasni egy szexi novellába, belelapozni egy újságba.

Tegyük a szexet a munka utáni első helyre. Ne várjuk meg, amíg kimos a gép, mindent elrendeztünk a lakásban, mert addigra már valóban nem lesz erőnk hozzá! Lepjük meg a párunkat a kezdeményezéssel, a spontán dolgok a legjobbak - és ez a reggelekre is igaz!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.