Az ateista mer beszélni szexuális fantáziáiról

Volt pornó, maszturbálás, orális szex - de a vallásosak kevésbé élvezték

Kutatók szerint az ateistáknak sokkal jobb a nemi élete, mint a vallásos embereknek, akik tele vannak bűntudattal a közösülés alatt és utána több hétig.

2011.05.25 08:50medipress.hu

A kutatásból kiderült, hogy a nem vallásos emberek hajlandóbbak szexuális fantáziáikról beszélni, és elégedettebbek élményeikkel.

Mindkét csoport elismerte, hogy ugyanazokat tevékenységeket folytatta, például önkielégítést végzett, pornót nézett, orális szexet folytatott és szexuális kalandokban vett részt.

A vallásos emberek azonban a vallásból eredő megbélyegzés miatt nem élvezték annyira az élményeket, és a csúcspont után erőteljes megbánást éreztek.

A „Szex és szekularizmus” című felmérés során Darrel Ray és Amanda Brown, a Kansasi Egyetem pszichológusai 14 500 embert kérdeztek meg.

A megkérdezettek körülbelül ugyanannyi alkalommal végeztek szexuális tevékenységet hetente, és hasonló életkorban kezdték meg aktív nemi életüket.

A mélyen vallásos emberek azonban nemi életüket sokkal rosszabbnak értékelték, mint az ateisták, és azt is elismerték, hogy utána bűntudatot éreznek.

Az eredmények alapján minél mélyebben vallásos az illető, annál nagyobb a szexualitással kapcsolatos bűntudata. Az egyik aggasztó eredmény az volt, hogy a mélyen vallásos családból származó gyermekek nagy valószínűséggel a pornográfiából nyerik szexuális ismereteiket, mert nem mernek szüleikkel beszélni róla.

Az is kiderült, hogy miután egy vallásos ember elhagyta vallását, a továbbiakban nem gyötörte a szexuális bűntudat. Ez ellentmond azzal a korábbi feltételezéssel, hogy a vallásnak visszamaradó hatása lehet a hitehagyott emberekben.

A válaszok azt mutatták, hogy miután hitük elhalványult, ezek az emberek egyre kevesebb bűntudatot éreztek szexuális életük miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.