A túlsúlyosak elégedetlenek nemi életükkel

A súly nő, a szex távozik...

A testsúlyuk csökkentése miatt orvoshoz fordulók az átlagnépességnél elégedetlenebbek a szexuális életükkel, és ez fokozottan igaz a nőkre.

2011.05.12 09:30medipress.hu

Mindezt a Duke Egyetem Egészségügyi Központjának felmérése állapította meg. A kutatók egy speciális kérdőív segítségével kilenc területet – az érdeklődést, vágyat, izgalmat, orgazmust, elégedettséget, viselkedést, a kapcsolatokat, maszturbációt és a problémákat – vizsgálták.

A kérdőívet 91 férfi és 134 nő töltötte ki. A szakemberek úgy találták, hogy a hölgyek eredménye minden területen rosszabb, mint a férfiaké.

„Mindkét csoport az átlagosnál kevésbé volt elégedett a nemi életével, a nők pedig még a férfiaknál is rosszabb véleménnyel voltak életük ezen területéről.”
– mondta el Truls Ostbye, az egyetem Család- és Közegészségügyi Osztályának professzora.

Az eredményeket rákbetegségből felgyógyultakéval és az átlagos népesség adataival vetették össze. Az elhízott férfiak valamivel elégedettebbnek tűntek, mint a daganatot túlélők, a nők azonban minden csoport tekintetében alul maradtak.

"Felfedezésünk összecseng a korábbi kutatási eredményekkel, amelyek szerint a növekvő testméret egyben a szexuális élet minőségének csökkenésével is jár." - mondta el Ostbye.

Véleménye szerint a nemi élet ritkán kerül az egészségügyi kutatások témái közé, pedig fontos lenne, hogy az elhízott embereket kezelő orvosok erről is beszélgessenek a pácienseikkel.

"A túlsúlyos betegek örömmel vették, hogy vallhattak az életminőségükről, azon belül is a nemi életükről." - mondta Ronette L. Kolotkin klinikai szakpszichológus, a kutatás munkatársa.

"Sok elhízott ember tapasztal elutasítást és előítéleteket, ezért nagyra értékelték, hogy meleg, barátságos környezetben beszélhettek életük kényes részleteiről."-
tette hozzá a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.