A félmosolyok közt is van különbség...

Szex, vagy őszinte érdeklődés? Mit üzen a pasi teste?

Akár csak most ismerted meg, akár néhány hete vagytok együtt a pároddal, vagy több éve, egy kis testbeszéd-tanulmányozás nem árt, hogy megtudd, mi áll valójában a mozdulatok, a mosolyok mögött.

2011.05.03 14:50ma.hu

Sokat elárul rólunk a testbeszédünk - előfordul, hogy valahogy nem tudunk hinni a szavaknak, mert a test mást mutat, vagy éppen fordítva: a pozitív testbeszéd meggyőzőbb, mint ami a szájból elhangzik. Nézzünk néhány példát.

Feléd fordulva...

Még ha más irányba is tekint, de a válla és a mellkasa feléd fordul, az fokozott érdeklődést jelez - lehetsz az te, egy barát vagy bármi más, ha azzal szemben felveszi ezt a testtartást a pasi, az a dolog érdekli őt.

Átható tekintet

Csínján ezzel a dologgal - ha egy férfi áthatóan néz a szemünkbe, gyakorlatilag bámul, az inkább arra utal, hogy szeretne egy jót hancúrozni. A gyors eredmény érdekében mindent bevet. Nehogy elkerülje a figyelmed a tekintete, intenzív szemkontaktust tart.

Félmosoly

Esélyes, hogy ez a pasi csak egy kötöttség nélküli kalandot szeretne. Valószínűleg nem őszinte a közeledés - mondja Patti Wood testbeszéd-szakértő. Érdekes dolog ez, az arca minden része más történetet mesél.

Felemelt szemöldök

Ha egy férfi megpillant valakit, aki érdekli őt, automatikusan felhúzza a szemöldökét, kis ráncok jelennek meg a homlokán. Alaposan kéne azonban figyelnünk az illetőt ahhoz, hogy a kérdéses pillanatban "rajtakapjuk".

Amikor az övhöz vagy zsebhez ér...


Amennyiben egy pasi zsebre teszi a kezét vagy az övéhez nyúl, talán hanyagolni kéne - arra próbálja ráirányítani a figyelmed, ami a teste ezen környékén található.

Őszinte érdeklődés

A pasik gyakran veszik fel ezt a testtartást: a medencéjükkel felénk fordulnak, de a lábuk kissé szétvetve, egyenesen áll: őszinte érdeklődést jelez. Ez egy ősi szokás, és a férfiak többsége sosem veszi észre, hogy ezt csinálja.

Egymásra néző lábujjak

Nos, az a férfi, aki úgy ül le vagy áll előttünk, hogy a lábujjai egymás felé, és nem előrefelé mutatnak, némi gyámolításra szorul. Bizonytalan, ez a testtartásából is kiderül. Tetszel neki, de biztatásra vár, hogy a szimpátia kölcsönös.

Mosoly a száj sarkában

Nagyon kedvel téged ez a pasi, ha egy kissé szégyenlős a mosolya - csak felhúzódó szája szélében bujkál az őszinte mosoly, de ez arról árulkodik, hogy nem akarja rögtön eléd tárni az érzéseit.

Oldalra billentett fej

Amikor a szemkontaktus megvan, és a férfi oldalra billenti a fejét, az is annak a jele, hogy komolyan tetszel neki.

Kedves vagy, de...

Ha a pasi felső ajka húzódik fel egy kissé mosoly közben, és a foga is látszik, azt jelzi, hogy bár élvezi a társaságodat, romantikus folytatásban annyira ne reménykedj. Ám nem kizárt, hogy megváltozhatnak az érzései.

Kemény dió


Amikor a férfi mosolya önelégültnek tűnik, számíthatsz arra, hogy ha meg akarod őt szerezni, nem kis küzdelem előtt állsz. Nagyjából azt üzeni: kapj el, ha tudsz!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.