Ha szeretnénk második találkozást is...

Ne tedd meg! - 10 ostoba hiba az első randin

Olykor még a leggyakorlottabbak is belefuthatnak - persze, szituáció válogatja, no meg a partner. Ám létezik tíz igazán kiküszöbölhető hiba, amit igyekezzünk elkerülni az első randin, ha szeretnénk másodikat is...

2011.04.19 14:50ma.hu

A késés például máris egy sarkalatos pontja az első randevúnak. Nem szép dolog, és előre megalapozza a találkozó kissé "húzott szájú" hangulatát.

Ha az egyik megváratja a másikat - különösen, ha a fiú a lányt - esélyes, hogy a randi nem fog a legjobb hangulatban indulni. Más kérdés, ha mindketten késnek, de az első alkalomkor különösen rosszul jön ki a késés...

"Hogy néz ki?"

Lehetőleg jól gondoljuk meg, mit viselünk első randin. Az első benyomás ugyanis fontos! Olyasmit vegyünk fel, amivel nagyon nem nyúlhatunk mellé.

Furcsán néz ki például, ha a lány magassarkúban és gyöngysorral érkezik, a fiú viszont farmerban és sportcipőben... Az sem valami jó ötlet, ha egy sport eseményre elegáns cipőben, illetve egy "kocsmázós" estéhez kirittyenve érkezik egy lány.

Mindenesetre, ha a hölgy magassarkúban van, a férfi igyekezzen ne olyan programot kitalálni, amiben sokat kell sétálni. Kellemetlen este lehet a vége...

Politika és vallás...

A két téma, melyekkel jobb, ha nem hozakodunk elő hosszasan egy randin! Érinteni persze lehet, de ha valaki túlságosan belemélyed az ezekről való diskurálásba, egyrészt unalmassá válhat, másrészt veszít a vonzerejéből - különösen, ha a másik fél nem ért egyet vele....

Máshol jár az eszed? Régen rossz!

Egy randin ne foglalkozzunk mással, csak azzal, akivel éppen randizunk. Vannak, akik elkövetik azt a hibát, hogy elkezdenek mással hosszasan telefonálni, sms-t írnak, vagy - férfiak esetében - jól megnézik a pincérnőt. Mindez a másik félnek igen rosszul tud esni, azt érzi majd, hogy nem figyelnek rá eléggé.

Túl sok alkohol

Általában szokás egy randin alkoholt fogyasztani, de azért ne essünk túlzásokba! Mindenki megváltozik kissé az alkohol hatására - van, aki túlságosan is.

Ne hagyjuk, hogy a partnerünk egy "másik embert" ismerjen meg, kezdetben főleg ne. Egészen más képet alakíthatnak ki rólunk, mint amilyenek vagyunk valójában. Később pedig már nehéz magyarázkodni...

Túl agresszíven, vagy egyáltalán nem

Ne mutatkozzunk túl agresszívnek egy randevún, viszont túlságosan megengedőek, bátortalanok se legyünk. Egy randi még nem jelenti azt, hogy azonnal ráhajthatunk a másikra - sőt, ilyenkor még az sem biztos, hogy hazafelé menet megfogjuk egymás kezét.

Figyeljünk a jelzésekre - ha ugyanis azok egyértelműen bátorítanak, akkor ne legyünk félénkek...

Ez az este szóljon erről!

Rosszul veszi ki magát, ha valami más programot is igyekszünk beszorítani aznap estére, ezért a randevú ideje be van határolva. Ha lehet, az ilyen eseteket inkább kerüljük el...

Mindkét fél jusson szóhoz

Tipikus hiba lehet egy randin, hogy az egyik fél túl sokat beszél, szinte az "asztal alá beszéli" a másikat. Ez annak a jele is lehet, hogy csak a saját mondandóját tartja fontosnak, a másiké kevésbé érdekli.

A legjobban sikerült találkozók általában azok, ahol mindkét fél egyformán szóhoz jut és gördülékenyen halad a beszélgetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.