Már az sem egyértelmű: barát vagy több?

Biztos, hogy randira hívtak?

Elég nehéz eldönteni, hogy igazából randira hívtak minket, vagy csak szimpatikusak vagyunk a másiknak. Hogyan lehet ezt eldönteni? Mitől lesz jó egy randi?

2011.04.17 09:30kamaszpanasz.hu

Vajon randevú-e a találkozó? Sajnos ez sem mindig teljesen világos. Régebben, amikor anyáinkat, nagyanyáinkat "kikérték" otthonról, még egyértelmű volt, hogy a cél az ismerkedés és udvarlás. Manapság ez egy kicsit másképp zajlik.

Előfordulhat, hogy "jó fejnek" tart alaki, ezért elhív valahova, neked pedig tetszik és eszedbe sem jut, hogy barátként hívott el. Ne felejtsd el, néha azt halljuk meg és látjuk meg, amit szeretnénk!

Lehet, hogy gyakran ránk néz, lehet, hogy sokat szól hozzánk, de előfordulhat, hogy mindenkivel így viselkedik. Az is megeshet, hogy észreveszi azt, hogy neked tetszik ő, ami jól esik a hiúságának és belemegy a flörtölésbe, de sajnos a randiig már nem jutottok el.

Amikor a találkozó valójában randi

Mielőtt kiábrándulnál: a fordítottja is könnyen előfordulhat. Valaki, akire eddig nem is figyeltél fel, elhív beszélgetni.

Egy fiatal lánnyal esett meg, hogy már nagyon ki volt ábrándulva, mert már mindenkinek volt barátja, csak neki nem. Először kétségbeesett, hogy nem talál senkit, aztán már le is tett róla.

Így esett meg, hogy képessé vált arra, hogy önmaga legyen, amikor a fiúkkal beszélgetett. Nem az volt a célja, hogy barátot szerezzen, hanem csak annyi, hogy jól érezze magát és arra figyelt, amit a többiek mondanak.

Egyik ilyen alkalommal egy sráccal megbeszélték, hogy kettesben is találkoznak valahol, a lány még mindig abban a tudatban volt, hogy semmi sem történhet, hiszen "nekem úgysem lehet normális barátom".

Aztán a találkozó közben eszmélt rá, hogy "hoppá, ez egy randi és tetszem neki", kapcsolatuk ezzel el is kezdődhetett.

A jó randi receptje

Mindenki arra kíváncsi, fiatalok és öregek egyaránt, hogy mitől jó igazán egy randi, hogyan lehetne minél varázslatosabbá és emlékezetesebbé tenni. A jó randi receptje azonban benned rejlik.

Talán azért szeretnénk megtudni, hogy mi a jó randi receptje, mert félünk attól, hogy a másik elutasít minket. Szeretnénk azt, ha pontosan előre meg lehetne jósolni, hogy mi történik az első randin.

Milyen megnyugtató lenne ez?! De hol lenne akkor az izgalom? Ezek természetes félelmek, és valószínűleg a másik fél is épp ezen megy keresztül. Izgul, fél, hogy elutasítod. Mert az is benne van a pakliban, hogy bár te is sóhajtozások közepette mész el, remeg a hangod az izgalomtól, de lehet, hogy pont te leszel az, aki a randi során ráébred arra, hogy nem erre van szükséged.

Ha nagyon izgulsz, szervezheted a randit egy olyan helyre, amit jól ismersz, egy olyan programmal, ami teljesen hozzád tartozik (pl.: ha deszkás vagy, hívd el deszkázni!). Így sokkal könnyebben tudod majd önmagadat adni.

A legjobb tehát, ha mindig önmagadat adod. A randi attól randi igazán, ha érzed, hogy a másik minden erejével rád figyel, más el sem vonja a figyelmét, látod rajta ugyanazokat a reménykedő jeleket, amiket magadon is megfigyelsz: zavarban van, sokat mosolyog, esetleg elpirul.

Minél többet szeretne rólad megtudni, ugyanakkor magáról is mesél, de csupa jó dolgokat, hiszen minél jobb színben szeretne tetszelegni előtted!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.