Egy szelet csoki jót tesz

Chips helyett étcsokit a gyerekeknek!

A sós és zsíros ételek kártékonyabbak a gyermekek számára, mint a csoki - így kommentálta a Semmelweis Egyetem 2-es számú Gyermekklinikájának főorvosa egy multicég döntését, hogy 12 év alattiaknak nem reklámozza csokoládéit.

2008.03.26 08:08csokoladevilag.hu

A gyermekgyógyász-táplálkozástudós szerint csupán a gyerekek egyharmada hízik el azért, mert helytelenül táplálkozik, az esetek nagy részében a mozgás hiánya okozza a túlsúlyt. Szamosi Tamás az InfoRádiónak elmondta: önmagában akkor lehet táplálkozásfüggő az elhízás, ha a gyerek naponta két kilogramm csokoládét eszik meg, de az, hogy elfogyaszt egy szelet csokit, inkább jót tesz neki.

Gyerekkorban alakulnak ki a vérben az érelmeszesedés csomóinak kezdeményei. Ennek egyik oka, hogy az érfalak sejtjeit a különböző okok miatt a szervezetbe került szabad oxigéngyökök tönkreteszik, itt pedig zsír rakódik le - magyarázta a szakértő. Fontos a szabadgyökök lekötése antioxidánsokkal: ilyen pedig található az étcsokoládéban is (flavonoid) - mondta Szamosi Tamás.

"Éppen ezért ostobaság, ha a gyereket eltiltják a csokoládétól" - tette hozzá a táplálkozástudós. Szamosi Tamás szerint a Masterfoods bejelentése, miszerint ezentúl nem reklámozza csokoládéit tizenkét éven aluli gyerekeknek, valójában csak PR-fogás, gyakorlati haszna azonban nincs. A szakértő közölte: fontos, hogy a gyerekek sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak, és ha emellé megesznek egy szelet étcsokit, garantálja, hogy nem lesz bajuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.