Ginsenget és sáfrányt a libidóért

Tüzeld fel a szexuális életed! Vagy inkább fűszerezd?

Van abban igazság, hogy bizonyos ételekkel igencsak feldobhatjuk szexuális életünket, és fokozhatjuk a libidót. De mik ezek?

2011.03.29 15:30ma.hu

Néhány zöldség és gyökér valóságos csodát tesz a libidónkkal - a természetes afrodiziákumok jótékony hatásáról már mindenki hallhatott.

Kanadai tudósok a Food Research International című lapban megjelentetett tanulmánya szerint létezik két kifejezetten szex felpörgető növény: a ginseng és a sáfrány.

A ginseng-et bizonyos teákban is megtalálhatjuk - ellenőrizzük a címkéket -, de külön is kapható, kis üvegcsében a drogériákban. A ginseng egyébként a koreai ételek gyakori alkotóeleme, de használják például édességekhez is.

A sárfrány is igen előnyös lehet ágybabújás előtt - hazánkban talán leginkább a sáfrányos rizs ismert, egyes háztartásokban is készített étel.

Spanyol étkek is gyakran készülnek vele, például a paella. Spriccelhetünk belőle a kész csirkére, a sült pulykára vagy a levesbe is.

Használjuk, ha bírjuk: igen jó a szex felpörgetéséhez például az chili paprika! Jó hír az édesszájúaknak, hogy a csokoládé is jó libidóturbó, de illyen az avokádó, a spárga, a banán, az osztriga és a gránátalma is!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.