A szép nők inkább lánycsemetét hoznak világra?

Sehol egy jóképű férfi - Lányokból születnek szépek?

Az egyedülálló lányok gyakran panaszkodnak arról, hogy sehol sincsenek jóképű férfiak. Most egy tudományos kutatás rávilágított a jelenség okára, azt állítják ugyanis, hogy a szép nők - akik tovább tudnák adni előnyös génjeiket - leginkább lányoknak adnak életet.

2011.03.19 19:00medipress.hu

Ez magyarázza azt is, hogy sok modell lánya az édesanyja nyomdokaiba tud lépni: például Yasmin Le Bon, aki a lányával, Amberrel ugyanannak a modellügynökségnek a tagja vagy Jerry Hall, akinek a lányai, Elizabeth és Georgia Jagger szintén rendszeresen megjelennek a kifutókon.

Dr. Satoshi Kanazawa, a Londoni Gazdaság Iskola munkatársa 17 leánygyermek életét követte nyomon, akik 1958 márciusában látták meg a napvilágot Nagy-Britanniában.

A kislányok külsejéről először a tanáraik mondtak véleményt hétéves korukban, majd azt vizsgálták, hogy később, 45 évesen milyen nemű gyermekeik voltak.

A korábban csinosnak számítók között egyenlő arányban voltak fiús és lányos anyák, akiket azonban nem találtak vonzóbbak, jórészt fiúkat neveltek. Más szóval a szép nők nagyobb eséllyel szülnek lányokat – áll a Reproductive Sciences által közzétett adatokban.

Egy korábbi amerikai kutatás, amelyben kétezer ember vett részt, arra az eredményre jutott, hogy azét lesznek a nők szebbek a generációk során, mert a szép asszonyok több gyermeket szülnek - és nagyrészt lányokat.

Dr. Kanazawa úgy gondolja, hogy a szülők hajlamosak olyan utódokat létrehozni, akiknek előnyükre válnak a tulajdonságaik, márpedig a szépség fontosabb egy nő, mint egy férfi számára. Ez magyarázza, hogy az erős és agresszív pároknak inkább fiaik születnek.

Nem mindenki ért azonban egyet ezzel az elmélettel. A Columbia Egyetemen dolgozo Andrew Geltman a People magazin által évente megválasztott 50 legvonzóbb ember listáját elemezte ki 1995 és 2000 között, és statisztika szerint ezeknek a sztároknak nagyrészt fiaik vannak - vagyis pont ellentétes eredményre jutott, mint Kanazawa.

Valószínű, hogy a hírnek a három fiút nevelő Victoria Beckham is jobban örül. Nem ez az első eset, hogy Kanazawa vitatott elmélettel áll elő.

Nem olyan régen arra a felfedezésre jutott, hogy főleg az alacsony intelligenciájú férfiak csalják a társukat, mivel véleménye szerint a hűség az evolúciós fejlődésnek egy magasabb fokához társul, amit az okosabbak könnyebben elérnek.

"Elméletem szerint az intelligens férfiak jobban tudják értékelni a kizárólagos szexuális kapcsolatot, mint kevésbé eszs társaik." - magyarázta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.