Már megint róla beszél!

Honnan tudhatod, ha ő még az exet szereti?

Bizony előfordul, nem is kevés alkalommal, hogy párunk - bár sok idő eltelt a kapcsolat óta - még mindig felemlegeti az exet. A gond akkor van, amikor ez már kezd zavaróvá válni. Honnan tudhatod, hogy még mindig őt szereti?

2011.03.16 18:00ma.hu

Nem könnyű lenyelni, amikor egy idő után rajtakapod kedvesed, hogy még mindig az exére gondol. Persze ha néha szóba kerül, nem baj, de ha túl sokszor, az bizony már figyelmeztető jel lehet.

Nem kellemes ezzel szembesülni, de jobb, ha kiderül, ábrándokat kergetünk a közös jövőről, vagy sem...Lássuk, melyek az egyértelműen intő jelek.

Túl sokat beszél róla

Időnként előkerülhet egy-egy különös történet, vicces sztori, ami az exhez fűződik. Ám amikor a kedvesünknek túl sok alkalommal és túl sok dolog kapcsán jut eszébe, az elgondolkodtató. Mindez egyáltalán nem az aktuális partnerrel mozdít elő egy harmonikus kapcsolatot: sőt, megakadályozza, hogy a felek elmélyülhessen abban.

A vissza-visszatérő emlegetés annak a jele, hogy a párunk nem jutott túl még az exen, nagyon szerelmes volt, illetve mélyen megsértették az érzéseit.

A hallgatás is gyanús...

A másik véglet: amikor a kedvesünk egyáltalán nem beszél a volt párjáról. Talán úgy gondolja, ehhez a jelenlegi szerelmének semmi köze, ám a túl nagy hallgatás azt is jelentheti, hogy az illető mélyen magába temette a fájdalmát - de ettől még szenved miatta.

Ha beszélnie kell róla, fél a dologtól, vagy látványosan zavarja a téma, szinte biztos, hogy nem jutott túl a kapcsolat megszakadásán.

Sokszor kattint rá...

Manapság nagyon népszerűek a közösségi portálok. Arra is lehetőséget adnak azonban, hogy az egykori szerelmesek rá-rá kukkantsanak kíváncsiságból az ex oldalára, így próbálván követni, mi történik vele, ha már másként nem. Figyelmeztető jel, ha a párunk túl gyakran nézegeti az exe adatlapját.

Túl sokat beszél vele

Vannak egykori kapcsolatok, melyből a felek barátként távoztak, és jóban is maradtak egymással. Persze megtörténik, hogy csak az egyik fél gondolta komolyan a barátságot, a másik azért ment bele, mert még remél valamit.

Ilyenkor feltűnő lehet, hogy túl sokat kommunikál a párunk az exével, akármilyen formában. Már a heti egy levélváltás sem biztos, hogy előnyös. Különösen, ha a jelenlegi partner teljesen ki van zárva abból, hogy tudja, miről is folyik a levelezés. A bizalom egy kapcsolat alapja...

Más neve az ágyban

Ez tud csak igazán kellemetlen lenni! Amikor az izgalom a tetőfokára hág, sok ember elveszíti az önkontrollját - bizony megtörténhet, hogy ha valakinek még az ex jár az eszében, az ő nevét ejti ki sóhajtozva. Sajnos, ennek jelentése elég egyértelmű.

Az is előfordulhat, hogy a nő vagy a férfi nem is tudja igazán elengedni magát szex közben, vagy problémái vannak a merevedéssel, izgalomba jönni sem megy egyszerűen. Ennek hátterében is állhat érzelmi probléma.

Emlékekkel elárasztva

Vannak emberek, akik minden kis emléket szeretnek őrizgetni. Az azonban visszatetsző lehet, ha a kedvesünk egykori párjáról is látható helyen tartogat szuveníreket, vagy el sem pakolja a közös fotókat - esetleg csak arra az időre, ha az új párja a lakásban jár...

Különös gondolatok

Óvakodjunk az olyan kedvestől, aki túl gyakran változtatja a hozzáállását, egyszer szerelmesebbnek tűnik, máskor elutasító. Lehet, hogy bűntudattól szenved - gondolván, hogy irántunk nem táplál olyan érzéseket, mint az előző párja iránt.

Akkor pedig nem biztos, hogy van értelme folytatni egy kapcsolatot, ha az illető ki is mondja: "szeretlek, de nem vagyok beléd szerelmes" - mert nincs rá sok esély, hogy ez a helyzet megváltozik. A kapcsolat következő lépcsőjére már nem tudunk együtt fellépni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.