A közös nyugdíjas évek csak álmok?

A szép nők nem maradnak átlagos pasik mellett?

Egy új kutatás szerint egy kapcsolatban, amennyiben a nő sokkal vonzóbb, mint a férfi, nem érdemes a nyugdíjas évekre tervezni.

2011.03.07 08:50medipress.hu

Három angliai egyetem tudósai fényképes vizsgálattal jártak utána, milyen valószínűséggel bizonyulnak tartósnak az olyan kapcsolatok, amelyekben a nő sokkal vonzóbb jelenség, mint a férfi.

A Stirlingi, chesteri és liverpooli egyetem tudósai több mint száz pár nő- és férftagjairól készítettek felvételeket, olyanokról, akik néhány hónapja együtt voltak és olyanokról, akik már évek óta együtt éltek. A képeket pedig a rajtuk szereplő személy kinézete alapján osztályozták.

Az elemzés azt mutatta, hogy az igazi szépségnek számító hölgyek, amennyiben átlagos külsejű férfival élnek egy kapcsolatban, akkor ott legtöbbször a románc csupán néhány hónapig tart.

A kutatók szerint ez arra utal, hogy a kapcsolat fennmaradására inkább a nő van hatással, nem a férfi, illetve az is közrejátszhat az eredmények ilyetén alakulásában, hogy a szép nők felismerik, van hatalmuk ahhoz, hogy válogassanak és a számukra legmegfelelőbbnek tűnő párt válasszák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.