Határtalan a német pasik szerelme

A német férfiaknak kezd elmenni a kedve az "emancipált" nőktől

Nem ismer határokat a német férfiak szerelme. Legalábbis erről tanúskodik az a hétfőn nyilvánosságra hozott felmérés, amely szerint mind több férfi választ külföldi feleséget magának.

2008.03.17 15:50MTI

Az adatokból kitűnt, hogy míg 1989-ben még mindössze 16.000 német férfi esküdött örök hűséget nem német arának, ugyanez a szám mára csaknem 40.000-re emelkedett. S a legtöbb külföldi feleség Lengyelországból, továbbá sorrendben Thaiföldről, Oroszországból és Romániából származik. Házassági szakértők szerint a listából egyértelműnek tűnik az az irányzat, amely szerint a fejlettebb Németország gazdagabb férfiúi egyre nagyobb számban a gazdaságilag, illetve szociálisan elmaradottabb régiókból keresnek partnert maguknak.

A motivációt illetően már megoszlanak a vélemények, mégis az első helyen az a feltételezés áll, hogy a német férfiaknak kezd elmenni a kedve az "emancipált" nőktől és az egyenjogúsággal járó válságosabb kapcsolatoktól, s az emancipáció helyett a női odaadás, a hűség és a hála mellett teszik le a garast. Ezen értékek megszemélyesítőit pedig inkább külföldön találják. Még az sem baj, ha a külföldi partner szebb és okosabb náluk, de az önmegvalósítást, a hivatást lehetőleg felejtse el. Azután szociológusok szerint egyfajta érv az is, hogy képzettebb német férfiak érvényesíteni kívánják "szellemi fölényüket".

Ezt pedig egy külföldi nővel szemben könnyebben megtehetik, mint egy öntudatosabb honi partnerrel szemben. Továbbá szerepet játszik az is, ha valaki egy "honfitársnővel" való tartós kapcsolatban már megégette magát, azaz válásra került sor. Az adatokból kitűnt, hogy a 30 év feletti elvált férfiak közül mind többen gondolják úgy, hogy külföldön keresik a "szerencsét". És meg is találják, ráadásul fiatalabbat, s vonzóbbat, mint a honi "piacon". Persze - mint a felmérés rámutatott - egy külföldi feleséggel sem minden fenékig tejfel. A német férfiak is hajlamosak arra, hogy a "határokon átnyúló" kapcsolatot idealizálják, s azután kénytelen-kelletlen rá kell döbbenniük arra: a határok már a feleségek esetében is egyre inkább "elmosódnak." 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.