Az idővel a romantika is elmúlik?

Már messziről megismeri a flört jeleit

Egy gyengéd érintés, összemosolygás, egy bátorító pillantás... amikor az ember átlépi az ötvenet, már messziről megismeri a flört, a közeledés első jeleit.

2010.11.29 19:00napidoktor.hu

Bizony, ezek a trükkök az idősebb korosztályt is felvillanyozzák, sőt mi több, talán sokkal előbb észre is veszik a jeleket, hiszen volt idejük a legkülönfélébb próbálkozásokat megtapasztalni.

Azt is szem előtt kell azonban tartaniuk az ötvenes randizóknak, hogy egyes módszerek, amelyek húszas éveikben működtek, manapság már nem válnak be annyira.

Melyek tehát a sikeres flörtölés szabályai?

A kevesebb több

Ha ötvenes éveinket tapossuk, és flörtre vágyunk, okosan tesszük, ha megtanuljuk: a kevesebb néha több. A heveskedés, a szexuális célozgatás ideje lejárt!

Ez nem a "szoknyavadászat" kora - véli Susan Rabin, a Hogyan bűvöljünk el bárkit, bármikor, bárhol című, flört-ötleteket adó kötet szerzője. Az urakkal kapcsolatos megjegyzés a hölgyekre is vonatkozik, ebben a korban nem túl előnyös - és elfogadott - a feltűnő, mély dekoltázzsal és átlátszó felsőkkel történő figyelemfelhívás.

A férfiaknak sem célszerű szexuális témájú viccekkel indítani. Rokonszenv helyett ugyanis inkább ellenszenvet válthatunk ki...

A hölgyek öltözködésében nyerőbb az ötletes, vidám, de visszafogottabb viselet. Ami pedig a trükköket illeti, jó ötlet például egy mutatós medál, amely lejjebb viszi a tekintetet - a dekoltázs nyílt mutogatása helyett.

Ez ugyanúgy megteszi a hatását, mégis nőiesebb, szimpatikusabb! A jelszó: legyünk szexisek, de ne erőltetetten!

A férfiaknak egy jó tanács: célzások helyett sokkal nyerőbbek lehetünk, ha megjegyezzük: milyen bájos, csinos ma este a hölgy! Használjuk az etikettet!

Az otromba közeledés helyett okosabban tesszük, ha alkalmazzuk a régen jól bevált módszereket: kihúzzuk a széket a hölgynek, a vállára tesszük a kezünket, fizetjük a számlát.

A nők ezt értékelik, és ők is hasonló, finom jelzésekkel adhatják az urak tudtára, hogy szimpatikus nekik: például a kart karba öltéssel...Ha annak idején tisztában voltunk ezekkel a trükkökkel, egyáltalán nem fog nehézséget jelenteni.Az idővel a romantika is elmúlik? Félre a félrebeszéléssel! Ötven felett az ember már ne játssza meg magát - ha félrebeszéléssel, vagy ócska szófordulatokkal igyekszünk valakit elcsábítani, lejárathatjuk magunkat. Fiatalabb korban talán elfogadható udvarló szövegek helyett inkább tegyünk finom utalásokat.

Ebben a korban már mindenki tisztában van azzal, milyen ő valójában, mit szeret, mi érdekli. Egy beszélgetés nyitásaképpen tereljük a szót a másik öltözékére - akár az időjárással összefüggésben -, vagy hordozzunk magunkkal egy könyvet, hogy legyen indító téma.

Egy "megláttam, és arra gondoltam, üdvözlöm" - jellegű indítás is jobb, mint ha magyarázkodni kezdünk. Ha kedvesen fogadja a másik a közeledést, már kitérhetünk rá, leülünk-e egy kávéra.

Az a mosoly...

Ami pedig mindig beválik, akárhány éves az ember: egy "jól irányzott" mosoly, kedves pillantás!

Csak a megfelelő pillanat kell hozzá. Keresse a kiszemelt hölgy vagy úr tekintetét, és a ha eljön az alkalom, ragadja meg azt - ha öt másodpercig néz az illető szemébe, a másik már valószínűleg tudni fogja, hogy érdeklődik iránta.

Második összenézéskor pedig elő a bátorító mosollyal! Ha a jelzés többször megismétlődik, és a szimpátia kölcsönös, a másik fél szinte biztosan közelíteni kezd.

Testbeszéd

Bármikor sikerrel bevethető! Ismerős: ha a nő babrál a hajával, vagy a nyaka körül, az az érdeklődés jele. Az ujjakat körbejáratni a boros üvegen szexi, és finom jelzés.

Az arcjáték is felhívja a figyelmet, vagy az, ha úgymond "tudattalanul" elkezdjük a másik mozdulatait másolni...Ötlet van elegendő, tehát: flörtre fel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.