Gyógyítanák az erekciós zavarokat

A pénisz verőerébe ültetnének csövecskéket

Walesi orvos-kutatók speciális sebészi eljárással, a pénisz verőerébe ültetett csövecskével gyógyítanák az erekciós zavarokat.

2010.10.26 13:00napidoktor.hu

Dr. Nick Ossei-Gerning (kardiológus) és Dr. Andy Wood (intervenciós radiológus), a Walesi Egyetemi Kórház munkatársai voltak az elsők, akik Európában végrehajtották a forradalmi operációt, melytől azt várják, hogy az erekciós zavarok eddig kezelhetetlen, közel 30 százalékát fogja megoldani.

A műtéti eljárást megelőzően speciális érfestést alkalmaznak, és amennyiben kiderül, hogy tényleg a pénisz tövénél lévő artériák szűkülete okozza a zavart, azt egy műanyag csővel, úgynevezett stenttel hidalják át.

A 40 év feletti férfiak emberek mintegy fele szenved erekciós zavaroktól, melyet főként az erek nem megfelelő állapota okoz.

A Viagra akár 70 százalékos szűkületnél is biztosítani tudja az erekcióhoz szükséges véráramlást, azonban 90 százalékos áramláscsökkenésnél már a kék tabletta sem használ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.