Fürdőtippek, hogy mindig friss legyél

Spa otthon, a saját fürdőszobádban!

A kezelések és különböző fürdők drágának bizonyulnak? Nincs időd sem, hogy messzebbre menj egy kis felfrissülésért? Adunk néhány tippet, melyekkel a saját fürdőszobádban valósíthatod meg a saját spa-dat.

2010.09.29 13:00ma.hu

Először is pakolj el minden olyan tárgyat, berendezést, amely a munkára, a kötelezettségekre emlékeztet, figyelmeztet bennünket.

Húzd, illetve kapcsold ki a telefonokat és a kaputelefont is valahogy, hogy senki ne zavarhassa pihenésünket.

A fürdőszobát díszítsd fel: különböző nagyságú és színű gyertyákkal világítsd meg a teret, rózsaszirommal szórd fel a padlót!

A fürdővíz ne legyen melegebb 37-38 foknál, és nem maradj benne 20-25 percnél tovább!

Spa - sanus per aquam.

Spa

A fogalom jelentése: egészség a víz által.
Biztosan te is érezted már, milyen megnyugtató, relaxáló tud lenni egy fürdés.

1. Méz és tej

Tél közeledtével a bőrünk is egyre több ápolást igényel. Ha te is a természetes megoldásokban hiszel, akkor tetszeni fog ez a fürdő - csak természetes anyagokból.

Egy liter zsíros tejet langyosíts meg, és keverj bele 4 ek mézet. Ezt a keveréket öntsd a fürdővizedhez.

Puha, bársonyos lesz tőle a bőröd!

2. Borsmentás fürdő

Ez a fürdő frissít, és még a megfázást is elriasztja. Ha viszont homeopátiás kezelés alatt állsz, válassz másik receptet! 2 csésze mentalevelet forrázz le négy csészényi lobogó vízzel.

Takard le, és várd meg, amíg kihűl. Amikor kihűlt, keverj bele 1 evőkanál jojobaolajat, és ha fokozni akarod a hatást, tehetsz hozzá borsmenta illóolajat is.

Engedd tele a kádat meleg vízzel, és tedd bele az olajos forrázatot.

Az olaj bőrödet is ápolja, te pedig valóban felfrissülsz! Nem beszélve a kitisztult légutakról!

Végül egy kis relaxáció és masszázs teheti tökéletessé a napunkat. Relaxáljunk - engedjük el a testünket, az izmainkat és a bennünk felhalmozódott negatív élményeket.

A masszírozás mindebben segít.

Az illatos masszírolajak kifejezetten jót tesznek a lelkünknek, miközben a testünk, izomzatunk új erőre kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.