Az erotika nem ott kezdődik, hogy ágyba bújtunk

Orgazmus testi, lelki és spirituális szinten

Az erotika nem ott kezdődik, hogy ágyba bújtunk, hanem pontosan ott ér véget. Ott kezdődik, hogy felkelünk. Magdás Emese intimtorna trénerrel beszélgettünk többek között arról, ki miért fordul hozzá.

2010.09.17 14:00manna.ro

A beszélgetés első felét a románok és a magyarok szexuális kultúrájáról, a test és az ősnő saját akaratáról itt olvashatod.

Orgazmuskészség létezik testi és lelki szinten.


És spirituális szinten, de erről már végképp nem beszélünk. Normális esetben testi szinten van mindenkinél, ha jó a biokémia, a fizikai állapot, a vérkeringés, ha megfelelő a tápanyagbevitel, ha nem stresszelem, nem gátolom, nem korlátozom magam, tehát ha a pszichém és a testem rendben van. Ezt tudjuk elősegíteni a tornával. De a torna szinte csak apropó, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz.

A Kriston intimtorna nem szexuális felkészítés. De annyit azért elmondhatok, hogy az értő szexualitás egymás elismerése, értése és elfogadása nélkül nem jön össze. A szexuálpszichológiában vannak olyan tendenciák, hogy szó szerint be kell mozgatni a párokat, és javasolják, hogy tegyék ezt vagy amazt.

Magdás Emese így mesélt erről:

Én egy dolgot tudok: segíteni. Meg tudom mutatni, hogy egymásra hangoltság, odafigyelés, egymásra találás, kommunikáció kell. Az erotika nem ott kezdődik, hogy ágyba bújtunk, hanem pontosan ott ér véget. Ott kezdődik, hogy felkeltünk. És folytatódik azzal, hogyan nézek a másikra, ott van-e még mellettem, hogyan viszonyulok hozzá.

Amikor találkozunk, azokban a percekben, órákban, mit jelent számomra a közelsége, megérint vagy nem, hogy érint meg, hogy néz rám, megszagolja-e a hajamat, most mostam meg, kíváncsi-e rá?

Vagy nekem jön-e, hogy átöleljem, vagy a hátára, vállára rácsimpaszkodjak.

Kíváncsi vagyok arra, hogy az milyen érzés?

Összekapcsolódom vele, többször rákapcsolódom?

Jelen vagyunk egymásnak? Vagy csak élünk párhuzamosan, két ember egymás mellett, aztán egyszer csak ágyba bújunk, mert eljön az este, és akkor azt hisszük, hogy hú, most dúlni fog az erotika. Vagy rá tudok mutatni az ő kis életében, hogy honnan jön az, hogy a férfi libidója annyira gyors röptű, és hogy a férfinak azt meg kell tudni tanulni korrigálni ahhoz, hogy örömet tudjon okozni.


Hogy a mentális képek például milyen szerepet játszanak a szexualitásban. Egy férfinak irtó fontos, hogy tudjon mentálisan jelen lenni. Egy nőnek marhára gát, ha mentálisan ott van abban, amit csinál.

Mert a női kvalitás, a női esszencia az, hogy megadom magam. Föladom magam. Átengedem magamon azt, ami történik velem. Megélem, megtapasztalom. Minden átfolyik rajtam, egy érzés, egy történés, egy világháború.

Azért nagy baj, ha a nő szó szerint eszes az ágyban, mert nem kell, nem kellene neki. Legalábbis ha a szexualitásban nem a spiritualitás a cél. De általában nem ez a cél. Általában egy fizikai orgazmus a cél a legtöbb embernél, hogy az legalább meglegyen.

Ha tudatos vagy, hamar felismered, hogy valami nagyon bántja. És nem gyötör a bűntudat sem, mert nem tettél semmi rosszat. Ha látod az ő kínját, és teljes nyitottsággal viszonyulsz irányába, akkor kioldódik ez az indulat, mert nincs mi tovább táplálja.

A G-pontról

Egyeseknek van, másoknak nincs, aki érzi, annak van. Ennek a dolognak vannak tudományos meg nem tudományos fitogtatásai, ugyanúgy mint például azzal a váladékkal kapcsolatban, amelyet orgazmus közben a nő tud kibocsátani. Hogy vajon ez pontosan honnan jön ki, meg miért olyan, miért annyira bő stb.

Ezek nem annyira egyértelmű dolgok. Nagyon sokan azt mondják, hogy létezik a G-pont, sokak szerint meg nem.

" Szerintem van egy érzékenység a mellső zónában. Ez az érzékenység azonban egy fabatkát nem ér, hogy ha te nem vagy ott az aktusban. Önmagában nem fog téged eljuttatni az orgazmusig. Csak arra jó, hogy egy fizikai stimulációval több, vagy kicsit jobb legyen. De ez nem olyan, mint az on-off gomb, amit ha megnyomunk, működni fog. Egyetlen on-off gomb sincs rajtunk, ami a szexualitásunkat így vagy úgy tuti biztosan tudná terelni."- mondja Emese.

Libidóhiány?

Olyan nincs.

Megkívánás-hiány, kommunikáció-hiány van. Testi funkcióból adódó erekciós probléma is van. Ez az érrendszer nagyon rossz állapotának következménye, amikor a medencealapot és a péniszt átszövő mikroerecskék nem funkcionálnak. Ilyenkor a pénisz nem képes merevedni, pedig a férfi kívánja a nőt.

Ekkor kell gyorsan kardiológushoz küldeni a pasast, mert 60 napon belül majdnem garantált a szívinfarktus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.