A Nasa fejlesztette ki

Ízületstatikai fitness

Az egész napos ülés, rutinszerű tevékenységek, az egyoldalú munka során kialakulnak különböző testtartási hibák, melyek az izom- és idegrendszerben rögzülnek

2010.08.27 09:13OTS

A rossz statikájú, a nem megfelelő alapokkal rendelkező, helytelen strukturális elrendezésű, aszimmetrikus csont- és izomrendszerrel végzett fizikai aktivitás, sport, többet árthat, mint használ. 

Bármilyen furcsa, de az egészséges élet alapját képező mozgás akár tönkre is teheti az ízületeket. Van megoldás! 

Először terhelhetővé kell tenni a gerincet és az ízületeket, az un. ízületstatikai fitness programmal, és csak utána érdemes intenzívebb terhelésre váltani. 

Az ízületstatikai program lényege, hogy nem csak nyújtja, vagy erősíti, hanem átképezi a fő izomcsoportokat, illetve az agy testtartás koordinációjáért felelős programját. 

A NASA kutatásai által kifejlesztett, és a Súlypont Ízületklinikán alkalmazott ízületstatikai fitness, az egyik leggyorsabb, leghatékonyabb tartásjavító program, amivel megelőzhetők, illetve megszüntethetők a mozgásszervi panaszok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.