Biztonságos szex

Lehetséges az orgazmus gondolati úton

Lehetséges csupán gondolati úton eljutni az orgazmusig? Barbara Carellas szexológus szerint igen. Állítását tudományos vizsgálatok is igazolják.

2010.08.05 12:33medipress.hu

Carellas az 1980-as évek végén sajátította el a technikát, amikor New Yorkban irányított színdarabokat. Az AIDS-válság ekkor tetőzött, amely különösen súlyosan érintette a színházi közösséget. Carellas többször végigélte, ahogyan közeli barátai megbetegszenek és meghalnak, éppen ezért szeretett volna alternatív módokat is megismerni - már ami a szexet illeti.

Ezért vett részt egy olyan nem hivatalos tanfolyamon, amely azt oktatta, hogyan lehet csupán gondolati úton eljutni a csúcspontig. "Egyáltalán nem voltam zavarban" - állítja Carellas, aki a tanfolyam résztvevőinek többségét már ismerte egy, az AIDS-betegeket és azok barátait támogató csoport révén. "Egyedül attól féltem, hogy mindenki érteni fogja, miről van szó, csak én nem."

A nő azonban megértette és ma már valóban hisz a dologban. "Nagyon szeretem a szóló szexet" - vallotta be Carellas. "Nem vágyom mindenáron partnerre. A társadalom meglehetősen szűklátókörű, ha a szexualitásról van szó."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.