Az intelligensek tovább is élnek

Okosabbak a szimmetrikus emberek?

Egy nemrég végzett felmérés szerint az okosabb emberek teste némileg szimmetrikusabb, mint kevésbé intelligensebb társaiké.

2010.07.03 09:20medipress.hu

A testi szimmetriát a páros testrészek (ujjak, lábujjak, karok, lábak) arányainak összevetésével vizsgálták.

"A kognitív képességek mutatják meg leginkább, hogy egy adott ember mennyire lesz sikeres a későbbi munkájában - nyilatkozta George Banks, a Virginia Állami Egyetem (VCU) munkatársa, a kutatás egyik vezetője - A kognitív képességeinkről pedig úgy tűnik, testarányaink árulkodnak leginkább."

A kutatás során Mr. Banks és kollegái 14 korábbi felmérés adatait vizsgálták meg: így összesen 1900 ember testarányait és kognitív képességeit vetették össze.

A szakértők szerint az intelligencia a későbbi egészségi állapot, a halandóság és az általános fizikai kondíció szempontjából is igen fontos tényező.

Az intelligensebb emberek ugyanis tovább élnek, és jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint kevésbé okosabb társaik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.