Casanova felfedi titkait

A flörtölés alapjai, férfiaknak

A kezdet egy mosoly, majd következik a beszélgetés, a végén meg..., ki tudja? De mielőtt addig eljutnánk, beszéljünk az alapokról - testbeszéd, szemkontaktus, és az első beszélgetés.

2010.05.07 19:33

Alig néhány részleten múlhat, hogy a flörtnek leégés lesz-e a vége, vagy nem. A már kipróbált flörtölési technikákért érdemes tehát tovább olvasni.

1. fázis: Testbeszéd


Az elején sokkal fontosabb, hogyan mondunk dolgokat, mint az, hogy mit mondunk. Amire figyeljen:

- hangszín
- energikus kisugárzás és optimizmus
- személyes megjelenés és ápoltság
- beszélgetés közben bólogasson, húzza fel a szemöldökét (érdeklődés jeleként), ne szorítsa össze az öklét
- ne keresztezze a lábát vagy a karját, ne nézegessen körbe, és ne viselkedjen unottan

Nézéssel kezdődik ... vajon visszanéz?

Ha elkapja valakinek a pillantását, és nem fordítja el a fejét, a másik valószínűleg el fogja. Ha a nő visszanéz, minden bizonnyal érdeklődik, vagyis itt a nagy lehetőség! Ügyeljen arra, hogy ne túlozzon. Senkinek sem kellemes, ha rámerednek - ettől csak furcsának fogják tartani.

A jó szemkontaktus alapszabályai:

- először csak egy rövid pillantás
-  kapja el a pillantását, majd nézzen újra oda
- lépjen közelebb, hogy megszólítsa
- beszélgetés közben nézze a másikat, miközben hallgatja
- ne bámulja a másikat, miközben ön beszél

Milyen messze mehet el?

Létezik egy maximum egy méteres táv, ami kijelöli a határt a személyes és a szociális terünk között, melybe beengedjük barátainkat, munkatársainkat, stb. Csak akkor kerüljön ennél az egy méternél beljebb, ha pozitív visszajelzést kap. Legyen résen – ha túl közel kerül, kényelmetlen érzést kelthet a másikban, aki automatikusan visszautasíthatja, mivel túl (erőszakosan) közel került.

Megérinthetem?

Igen, az érintés flört közben megengedett, de nagyon figyeljen a reakciókra.

- Vállérintés: Ha kényelmetlen érzése támad attól, hogy finoman megérinti a vállát, akkor ezzel jelzi, hogy önnek le kell állni a flörtöléssel. Soha se essen túlzásokba, mindig várja meg a pozitív visszajelzést, ami igazolja, hogy jó úton ját a hódításhoz.

- Minden érintést legalább kétszer ismételjen meg – ebből a másik tudni fogja, hogy nem véletlenül ért hozza, s hogy komolyabb szándékai vannak. Innen léphet tovább: kéz érintése, vagy megrázása, kéz fogása, térdek rövid érintkezése, majd egy karral a váll átölelése.

2. fázis: A pillantástól a beszélgetésig

- Nem fontos, mit mond, csak az, ahogyan mondja!

- A párbeszéd felütése a beszélgetésre magára vonatkozzon, és ne egyértelműen az ismerkedésre. Kezdőknek tökéletesen elég, ha megjegyzést tesznek a környezetről, vagy a környezetben zajló általános történésekről. Zárja azzal, hogy visszaigazolást kér a megjegyzéséhez, vagy választ az elhangzottakra, befejezésként megkérdezve, hogy „nem igaz?”

- A későbbiek folyamán említse meg, hogy mennyire vonzó - ilyen módon nem enged meg semmilyen kétértelműséget, vagyis ő is tudni fogja, miért az egész.

- Ha megosztja vele a személyes dolgait – gondolatokat és érzelmeket – a legkönnyebb utat választja a kapcsolatteremtéshez, a bensőséges viszony kialakításához is.

Ami a leginkább visszautasítást vált ki:

- ne legyen túl komoly és merev,
- ne káromkodjon, ne legyen goromba, ne fejezze ki rossz kedvét, vagy elégedetlenségét az önnel történő dolgok kapcsán,
- ne legyen eltelve saját magától,
- kerülje a magától értetődő dolgokat, a sületlenségeket,
- ne izgulja túl.

Néhány példa klasszikus kezdő mondatra (miközben az ön személyes kreativitására van elsősorban szükség):

- Szép napunk van, nem igaz?
- Jó sokan vannak itt, ugye?
- Ejnye, de csinos!
- Nem találkoztunk már valahol?

A jó kommunikáció lényege a kölcsönösség – adni és kapni, megosztani, cserélni. Ne feledkezzen meg a humoráról és az őszinte hozzáállásról. Soha ne próbáljon olyasvalakinek látszani, aki nem ön.

És végül, ne felejtse: ha nem próbálja ki, soha nem tudja meg, megy-e.

És ha úgy is tűnne, hogy a hölgy túl gyönyörű és elérhetetlen az ön számára - adjon egy esélyt a meglepetésnek!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.