Lusta sportolni a sógor

A családjukkal töltik a legszívesebben az időt az osztrákok

Családi körben töltik az időt a legszívesebben az osztrákok egy felmérés szerint. A sport az első tíz kedvenc időtöltés közé sem jutott be.

2010.04.03 12:22MTI

Az ezer megkérdezett 79 százaléka mondta azt, hogy legszívesebben a családtagjaival tölti az időt - derül ki a Salzburgi Egyetem felméréséből, amelyet a Kurier című lap ismertetett.

A második helyen a barátok állnak, a harmadik a tévénézés, a negyedik az étterembe járás.

A szexet 55 százalék nevezte a számára legkedvesebb időtöltésnek, ezzel az ötödik helyre került. Az olvasás a hetedik (51 százalék), a tizedik pedig a vásárlás (44 százalék). A sport nem került be az első tíz közé, nem úgy a wellness, amely a kilencedik legnépszerűbb időtöltés.

Sokan, bár járnak edzőterembe, nem lelkesednek igazán a testedzésért. A tanulmány megerősített néhány közhelyet is, például azt, hogy a vásárlást a nők jobban kedvelik, mint a férfiak, hogy a magasabb végzettségűek többet olvasnak, és hogy a kertészkedés a nyugdíjasok között elterjedtebb, mint a fiatalabb korosztályokban - írta a Kurier.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.