Hogyan szabaduljon meg a férfi a hasi zsírrétegtől

A húsban gazdag étrend előnyös a férfiaknak

Több húst? Egy ausztrál tanulmány szerint a vörös húsokban gazdag étrend segíthet a túlsúlyos férfiaknak abban, hogy megszabaduljanak a veszélyes hasi zsírrétegől. Az ellentábor azonban úgy véli, a túlzott húsfogyasztásnak vannak hátrányai, talán több is, mint előnye.

2008.02.22 08:03medipress.hu

A CSIRO dietetikusa, Dr. Manny Noakers egy Új-Zélandi konferencián ismertette az eredményeket. Elmondása szerint a vártnál könnyebben vették rá a férfiakat, hogy a súlycsökkenés érdekében lépéseket tegyenek. Két különböző diétát hasonlítottak össze: a rostanyagok mellett az egyikben rengeteg fehérje és vörös hús, a másikban sok szénhidrát szerepelt.

Több mint 100 túlsúlyos és elhízott férfi részvételével zajlottak a kísérletek. Mindkét étrend esetében nagyjából azonos súlycsökkenést figyeltek meg, ám a magas fehérjetartalmú diéta hatékonyabbnak bizonyult a hasi zsírpárnák csökkentésében, mely a férfiak esetében erősen növeli a vastagbélrák és más daganatos megbetegedések kockázatát Egy független táplálkozástudományi szakember, Dr. Rosemary Stanton azonban arra figyelmeztet, hogy ennek a fogyókúrának bizony két éle van.

A túl sok húsfogyasztás különféle ráktípusok kialakulásához vezethet. A hasi zsírréteg elvesztésének rövid távú hatásaival szemben mérlegelni kell a rák hosszabb távon jelentkező kockázatát. A diéta helyett a szakember életmódváltást javasol. Fokozatosan kell átállni egy olyan életstílusra, ami hosszú távon biztonságos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.