Napi egy kocka még belefér

Függőséget okozhat a túl sok csokoládé

A csoki már évszázadok óta ismert nassolnivaló, hiszen nem csak finom, de az endorfinnak köszönhetően növelheti az ember boldogságérzetét.

2010.01.28 08:01Cool Live

Képes csökkenteni a depresszió bizonyos tüneteit, illetve a rossz közérzetet, de akár függőséget is okozhat.

Miháldy Kinga, dietetikus elmesélte, milyen veszélyei lehetnek a túlzott csokoládé fogyasztásnak. Az édesség meglepő módon képes úgy viselkedni, mint egy lelki drog, hasonló függőség alakulhat ki utána, mint a kávé után, hiszen a csokiban is van koffein. Az édesszájúság már a gyermekkorban kialakulhat, hiszen nem mindegy, mennyi édességet kap a gyerek a szüleitől. A dietetikus szerint, aki zöldségeken és gyümölcsökön nő fel, kevésbé fog vágyakozni a nassolnivalók után.

A szakember mégis azt állítja,hogy az eredeti kakaóbabból készült, minimum 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé egy kockájának napi fogyasztása ajánlott, hiszen rengeteg antioxidánsot tartalmaz, ami fontos a szervezet számára. Azonban ma már nagyon sok fajtája létezik ennek az édességnek (tej, cukormentes, stb.), ami nem feltétlenül egészséges. Érdemes tehát kis mennyiségben és étcsokoládét fogyasztani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.