Lassítja a kór terjedését

Gránátalmával megelőzhető a rák

A gránátalma fogyasztása lelassítja a mellrák terjedését - áll egy múlt heti tanulmányban, melyet a Cancer Prevention Research című szaklapban tettek közzé.

2010.01.14 18:21medipress.hu

A gyümölcsben található ellagsav nevű anyag segít meggátolni a rákos sejtek növekedésének gyorsaságát, valamint terjedését. Sőt egyes feljegyzésekben olvashatunk arról is, hogy az ellagsav elpusztította a rákkal fertőződött sejtet. A rákos sejtek körülbelül 15-ször több cukrot vesznek fel, így mivel az ellagsav a glükózhoz kötődik, nagy számban kerül be ezekbe a sejtekbe, ahol kifejtheti jótékony hatását.

A sejten belül ugyanis semlegesíti a rákos sejteket tápláló, ösztrogént termelő enzimek működését. A gránátalmát a keleti kultúrákban évezredek óta nagy becsben tartják, mind spirituális, mind egészségügyi szempontból. Körülbelül 3000 éve alkalmazzák a gyógyászatban, köztudottan az egyik legjobb antioxidánsnak számít.

Kedvező élettani hatásait rákos betegeken kívül, szívbetegek esetében is a mai napig folyamatosan vizsgálják. Gránátalma kivonatot kapszula formájában forgalmaznak a magyarországi piacon, melyet kiegészítő kúraként alkalmazhatnak daganatos megbetegedéseknél, de ez persze semmiképpen sem válthatja ki, vagy pótolhatja a megfelelő gyógyszeres kezelést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.