Javítja a rákbetegek életminőségét

A gomba segíthet a prosztata- és hólyagrák esetén

Egy új tanulmány szerint egy Kínában és Japánban gyakori gombafajta segíthet legyőzni a hólyag- és prosztatarákot.

2009.12.02 12:35medipress.hu

A New York-i Egészségtudományi Egyetem urológiai klinikájának orvosai felfedezték, hogy a maitake gomba akár 75 %-kal is zsugoríthatja a daganatokat, így akár új kezelési módszer is kialakítható a felhasználásával. A kutatás vezetője, Dr. Sensuke Konno, az urológiai részleg vezetője elmondta, hogy a hatalmas méretű ehető gombával kapcsolatos, áttörést jelentő kutatás segítheti a rákbetegek életminőségének javítását.

"Ez nagyon jelentős eredmény, mert nem csak fokozza a kezelés hatékonyságát, de a beteg életminőségét is javítja, mivel segítségével a hagyományosnál kisebb adagokra van szükség.” – idézte a Daily Expressz Dr. Konno szavait. Dr. Alison Ross, az Egyesült Királyság rákkutatási progrmajának vezető tudományos munkatársa hozzátette: „A jelenleg használatos kemoterápiás gyógyszerek részben szintén növényekből kivont természetes anyagokból készülnek, ezért nem is annyira valószerűtlen azt gondolni, hogy a gombák értékes forrásul szolgálhatnak az újabb rákgyógyszerek előállításában.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.