Igazi boldogsághormon!

Oldja a stresszt az étcsokoládé!

Újabb tudományos bizonyítékok támasztják alá a stresszoldó csokoládékúra létjogosultságát, olvasható az ACS Journal of Proteome Research online számában. Már napi 40 g is elegendő lehet a stresszhormonok csökkentéséhez.

2009.11.20 18:59medipress.hu

A kéthetes csokoládékúra a hormonszintek befolyásolásán túl más, stresszel összefüggő biokémiai egyensúlyok fenntartásába is besegített. Sunil Kochhar és munkatársai szerint egyre több a bizonyíték arra, hogy az étcsokoládéban található antioxidánsok és más hasznos anyagok csökkenthetik a szívbetegségek és egyéb kórállapotok kockázatát. Más vizsgálatok szerint a csokoládé segít leküzdeni az érzelmi stresszt is, mindeddig azonban nem tudtuk hogyan.

A mostani kutatás során kiderült, hogy a csokoládéfogyasztás következtében csökkent az önmagukat erősen stresszesként értékelt önként jelentkezők stresszhormonszintje. A kéthetes étcsokoládé-kúra más biokémiai változásokat is előidézett. Úgy tűnik, napi negyven gramm étcsokoládé már elegendő, hogy megváltoztassa az egészséges emberek anyagcseréjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.