Vágyfokozó flibanserin

Antidepresszánsnak nem vált be, női vágykeltőnek jó lehett

Egy depresszió ellen szánt hatóanyag hatástalannak bizonyult eredeti céljára, ám közben kiderült róla, hogy fokozza a nők nemi vágyát - közölték a humán tesztek eredményeit egy lyoni konferencián.

2009.11.18 16:40MTI

Míg a férfiak leggyakoribb szexuális problémáján, a merevedési zavaron a nemi szerv vérellátásának javításával segítenek az erre szolgáló szerek, addig a nők kielégítőbb szexuális életéhez az agyban ható, vágyfokozó flibanserin hatóanyag járulhat hozzá - derült ki az egykor depresszió ellen kifejlesztett anyag Kanadában, Európában és az Egyesült Államokban elvégzett klinikai tesztjeiből.

"A flibanserin gyenge antidepresszánsnak bizonyult, ám a tesztben részt vevő nők egy része libidójának emelkedéséről számolt be" - közölte John Thorp, az Észak-Carolinai Egyetem munkatársa, az amerikai vizsgálat vezetője. A gyártó cég támogatásával eztán kezdődtek mintegy kétezer nő részvételével a hatóanyag vágyfokozó hatását vizsgáló próbák. A felmérésben részt vevő nők 24 héten át szedték a szert vagy placebót, miközben feljegyezték tapasztalataikat.

"A flibanserint szedő, korábban csökkent nemi vágyról beszámoló nők szexuális késztetése, valamint megelégedettsége is jelentősen javult" - tette hozzá Thorp.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.