Általában férfiaknál lép fel

Focimeccs nézése közben nagy esély van a szívrohamra

A szív csökkent véráramlása magyarázhatja azt a jelenséget, hogy a már infarktuson átesett férfiaknál miért lép fel gyakrabban újabb infarktus egy izgalmas sportműsor megtekintése közben - állítják kínai kutatók.

2009.11.18 12:12medipress.hu

A vizsgálatban 38, korábban szívinfarktuson átesett férfi vett részt, akik élőben az olimpiai játékokról való közvetítést vagy szórakoztató műsorokat néztek. Eközben 12 elvezetéses EKG során az ún. ST-szakasz elemzésével követték nyomon a koszorúerek véráramlását, emellett monitorozták a vérnyomást és a pulzust is.

Összességében a szív véráramlása állandó maradt, azonban amikor a férfiak egy izgalmas sporteseményt néztek, megemelkedett a vérnyomás, csökkent a pulzus változákonysága és növekedett a vérrögképződés esélye is. Ezen tényezők mind növelik a szívroham kockázatát.

Az eredményekről az Amerikai Szívgyógyászok Szövetségének éves gyűlésén számoltak be a floridai Orlandóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.