Minél több, annál jobb

A boldog házasság titka a gyerek

Boldog házasságra vágyik? Vállaljon gyermekeket! Egy új tanulmány szerint a gyermekvállalás boldogabbá teszi a házasságot (az élettársi kapcsolatot azonban nem) és minél több a gyerek, annál boldogabb a házasság.

2009.11.09 12:59medipress.hu

Korábbi vizsgálatok feltárták, hogy több gyermek vállalása nem teszi feltétlenül boldogabbá az embereket, mivel nem kapnak semmilyen elismerést a gyermeknevelésben végzett kemény munkáért. Azonban a mostani kutatás szerint a szülők számára a gyermekek az egyik legfontosabbak az életben – ha nem a legfontosabbak. Dr. Luis Angeles, a skóciai Glasgowi Egyetem kutatója és munkatársai azt találták, hogy a gyermekszám növekedésével egyre nő a házaspárok elégedettsége, ez főként a nőknél van így, egyedülállókra, elváltakra és élettársi kapcsolatban élőkre pedig nem igaz.

„Csábító lenne azt mondani, hogy a gyermek a megfelelő időben boldoggá teszi a szülőket. Ez az időpont, amikor készen állnak szülővé válni, minden embernél különböző időpontban jön el, de a házasság ténye általában erre utal” – mondta el Angeles. A tanulmány a Journal of Happiness Studies folyóirat október 14-i online kiadásában olvasható.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.