A veszekedés jót tesz az egészségnek?

A házasság csökkenti a férfiak egészségügyi problémáit

Mindegy, mennyit veszekszünk házasságkötés után, ez az út jót tesz az egészségnek, különösen, ami a férfiakat illeti, állítják a tudósok.

2009.08.27 07:34medipress.hu

Az Arizona Egyetem tanulmányához a szakemberek 1 715, 57-85 év közötti önkéntes vérmintáiból mérték meg a C-reaktív protein (CRP) szintjét, melyet a máj termel a gyulladásos folyamatokra adott válaszként. A CRP-t korábbi tanulmányok összefüggésbe hozták a szívbetegségekkel, a depresszióval és az agyvérzéssel.

Az elemzésekből a kutatócsoport rájött, hogy a hosszú házasság csökkenti az a súlyos betegségek kialakulásának kockázatát. A házasság hatásosabb, mint a dohányzásról való leszokás a halálos betegségek elleni harcban. A Psychosomatic Medicine-ben megjelent tanulmány felfedezte, hogy a nős férfiak vérében a legkisebb a CRP szintje, átlagosan 1,16 mg/l.

A nőtlen férfiak csoportjában ugyanez az adapt 2,72 mg/l, jelentette a The Daily Mail. Az Ulster Egyetemről Tony Cassidy professzor elmondta: “Ez mutatja, hogy milyen erős hatása van a házasságnak és a szoros társas kötelékeknek. A férfiak nem feltétlenül kapják meg ugyanazt a támogatást a barátoktól, ezért olyan fontos a házasság."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.