Zöld Tea - természetes segítség fogyókúrához

A zöld tea vagy a koffein a hatékonyabb?

A zöld tea, mint fogyókúrás étrendkiegészítő már évek óta a köztudatban van, de vajon igaz-e a hiedelem, hogy a zöld tea felgyorsítja az anyagcserét és feléleszt jó pár olyan folyamatot a szervezetben, ami gyorsabb és eredményesebb zsírégetéshez vezet. Egy kutatásban a koffeinnel mérték össze! Olvasson tovább az eredményekért!

2009.07.22 12:40

Igaz-e, hogy a zöld tea kiváló fogyókúrás étrendkiegészítő?

Egy amerikai kísérletben két csoportra osztották a résztvevőket, mind két csoportban hagyományos módon étkeztek, azonban az egyik csoportnak zöld tea kivonatot, a másik csoportnak pedig koffeint adtak. A kísérlet során megfigyelték, hogy akiknek zöld tea kivonatot adtak, látványosan megnőtt az energia felhasználása, míg a koffeint fogyasztó résztvevőknél csak minimális változást tapasztaltak.

Hogyan hat a zöld tea a fogyásra?

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a zöld tea kivonat megnöveli a zsír oxidációját, vagyis felgyorsítja a zsírégetést, így a fogyás folyamatát. Ráadásul mindezt a koffeinnél gyorsabban és eredményesebben teszi! Ez azt mutatja, hogy a zöld tea olyan előnyös anyagokat tartalmaz, ami befolyásolja a test anyagcsere folyamatait, így hozzásegíti a fogyáshoz.

Káros-e a szívre a zöld tea?

Ráadásul a kutatók azt is megfigyelték, hogy azoknak a résztvevőknek, akik a zöld tea kivonatot kapták, nem vert gyorsabban a szíve sem! Így a zöld tea elsőrendű diétás alternatíva fogyókúrájához!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.