A fertőzés visszavetheti a fiatalok fejlődését

Már a fiatalok körében is gyakori a prosztata megbetegedése

A fiataloknál hasonló gyakorisággal fordul elő a prosztata krónikus gyulladása, mint a felnőtt férfiaknál. Egy kanadai vizsgálat mutatta ki első ízben, hogy a fájdalmas fertőzés a fejlődő szervezetben is gyakori, és rontja az életminősége, ami visszavetheti a fiatal férfiak fejlődését.

2009.05.04 15:58MTI

A Queen´s Egyetem kutatói a vizsgálat keretében mintegy kétszázhatvan tizenhat és tizenkilenc év közötti fiatalt faggattak ki a prosztatával kapcsolatos megbetegedéseikről. Minden tizenkettediknek adódott legalább enyhe, krónikus panasza, három százalékuk pedig erősebb fájdalomról számolt be.

A tünetek fokozódásával a résztvevők életminősége is romlott. "Tudtuk, hogy a felnőttek szenvednek, és gyakran haboznak, hogy forduljanak-e orvoshoz" - mondta Curtis Nickel urológus a British Journal of Urology International című szaklapban.  Most már tudjuk, hogy a fiataloknál sincs ez másképp."

Dean Tripp pszichológus, aki szintén részt vett a kutatásban, kifogásolja, hogy a panaszok negatív következményeit nem veszik elég komolyan az érintettek. Úgy véli, hogy a betegség elsősorban szociális kapcsolataikat és képzési lehetőségeiket érinti hátrányosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.