27 éves vénember?

22 évesen vagyunk szellemi frissességünk csúcsán?

Amerikai kutatók szerint az ember bizonyos mentális képességei 22 éves korra érik el csúcsteljesítményüket, 27 éves kort.

2009.03.23 17:48medipress.hu
hirdetés

A tudósok összesen 2000, 18 és 60 év közötti egészséges amerikai életét követték figyelemmel átlagosan hét éven keresztül. Az eredmények szerint a vizuális problémamegoldást, a gondolatok gyorsaságát és a döntéshozó képességet illetően az agy 22 korban működik a legoptimálisabban.

27 éves kor után ezek a tulajdonságok évről évre romlanak. Timothy Salthouse, a Virginia Egyetem pszichológia professzora szerint a "kognitív készségek korhoz köthető romlása, egészséges és iskolázott embereknél a 20-as évek végén, és a 30-as évek elején kezdődik."

A kutatók ugyanakkor hozzátették: a szókincs és az általános műveltség 60 éves korig folyamatosan bővül és javul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.