Színes

Megdöntötték a hotdogevés világrekordját - videó

A tavalyinál eggyel több, összesen 76 hotdogot falt fel Joey Chestnut vasárnap a New York-i Coney Island vidámparkban és ezzel megdöntötte saját tavalyi világrekordját.

2021.07.05 10:01MTI

A 37 éves kaliforniai férfi 10 perc alatt több mint 22 ezer kalóriát gyömöszölt magába a hotdogevő versenyen, amelyet minden évben megrendeznek a július 4-i amerikai nemzeti ünnep alkalmából.

Chestnut, becenevén Állkapocs, 14. alkalommal nyerte meg az evőversenyt. Már az első percben 12 hotdogkiflibe helyezett főtt virslit falt fel, a végére pedig messze megelőzte 16 versenytársát. A második helyezett Geoffrey Esper mindössze 50 hotdogot tudott magába erőltetni, a harmadik helyezett Nick Wehry pedig csak 44-et.

A nők körében Michelle Lesco 37 éves tanárnő győzött, aki 30 hotdogot bírt felfalni, egy 31-iknek csak a háromnegyedét. Az idei győztes ezzel messze elmaradt a női rekordtól, amelyet Miki Sudo tavaly állított fel 48,5 hotdoggal. A világbajnoknak az volt a hetedik győzelme, a 35 éves gyorsevőnő azonban idén nem vett részt a versenyen előrehaladott terhessége miatt. Lesco 2019-ben a második lett 26,5 hotdoggal.

Az idei evőversenyt már közönség előtt tartották, a résztvevőket lelkes szurkolók ezrei biztatták. A pandémia miatt tavaly nézők nélkül tartott versenyen a résztvevők számát is öt-öt főben korlátozták, és a versenyzőket plexifallal választották el egymástól.

A győzteseket 10 ezer dollár pénzjutalommal és egy sárga mustárövvel jutalmazták.

A versenyevést, amely egy 1972-es marketingakcióra nyúlik vissza, az 1916-ban alapított Nathan's Fames gyorsétterem rendezi.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.